Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

emelkoca

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

2,642 entry 574 konu 110 puan
02.05.2024 00:11 son işlem tarihi takip etme takip et

Kadınlar ve Erkekler Arasındaki Farklılıklar

Bu konu üzerine ansiklopedi yazılır, üç beş cümle ile ifade edilmesi zor olan farklılıklardır. Ayrıca kadınlar ve erkekler arasındaki farklılıklar kadar benzerlikler de vardır. Bunun üzerine de ikinci bir cilt ansiklopedi yazılabilir. Yazan yazsın ancak okuyanı çıkar mı bilmem, Mühim olan insan okuyabilmek.

25.04.2024 10:32
  1. tablet kalemi

    Uzaktan eğitim dersleri ile birlikte bilgisayardan mause u kullanarak yazı yazmanın zorluğundan kurtulmak için biz öğretmenleri tablet üzerinden ders işlemeye yönlendiren, pratik yazı yazma, soru çözme gerecidir. İlk başlarda, ekrana fazla bastırma sonucu hassasiyetini kaybeden kalemin ucunu, yedek uçlarla değiştirerek kullanmaya devam ediyorum. Şu pandemi döneminde tablet kalemi benim için en elzem ders araç-gereci oldu.

     
  2. alg

    Dünyadaki oksijenin çoğu ormanlardaki ağaçlar tarafından değil, deniz ve göllerdeki algler tarafından üretilmektedir. Dünyadaki tüm ormanlar fotosentez yoluyla atmosferdeki oksijenin yaklaşık yüzde 20 sini üretirken, geri kalan yüzde 80 i su yosunları tarafından üretilir. Yani algler sadece suda yaşayan canlılara oksijen ve besin sunmakla kalmaz aynı zamanda atmosferin de oksijen kaynağıdır.

    Son yıllarda algler enerji üretiminde bir alternatif olarak da kullanılabilmektedir. Ayrıca gübre olarak ve uzak doğu mutfağında yemeklerde kullanımı da mümkündür.

     
  3. deniz salyası

    Denizlerin dengesinin bozulduğunun ve önlem alınmazsa çok daha ciddi sonuçlar doğuracağının işaretidir. Kuraklık sonucu göller, nehirler kuramaya başladı, kirlilik ve yanlış sanayileşme sonucu denizler kirleniyor. Su kaynaklarının birer birer yok olması demek sadece suda yaşayan değil, tüm canlı yaşamının tehlikeye girmesi demektir. Çünkü su(h2o) ve oksijen canlı yaşamının temel iki unsurudur.

    Kendim de trakya bölgesinde yaşayan biri olarak bu bölgedeki kirli sanayileşmeyi bizzat gözlerimle görüyorum ve bu müsilaj denilen olayın doğal felaketten ziyade insan kaynaklı, denizlerin aşırı kimyasal atıklarla kirletilmesi sonucunda oluştuğuna inanıyorum.

    Bu vesile ile hem hava hem de su kirliliğine (doğal olarak da toprak kirliliği), bilim adamlarının yönlendirmeleri doğrultusunda kalıcı bir çözüm arayışına gidilir, yoksa ileri vadede daha ciddi çevre felaketleri yaşanabilir.

     
  4. alg

    Gelişmiş(ökaryot) ve basit(prokaryot) olmak üzere iki farklı türde hücre yapısına sahip olan, çoğunlukla (yüzde 70 i) sulu alanlarda yaşayan, halk arasında su yosunu olarak bilinen mikroskobik su bitkicikleridir.

    Algler deniz ve göllerde yaşayan canlılar için yaşamın devamlılığı anlamına gelmektedir. Isı ve ışık etkisiyle su ortamında karbondioksiti, oksijen ve besin üretimi için kullanan algler, besin zincirinin ilk halkasında bulunurlar. Eğer algler normalden fazla besin üretirse(alg patlaması) ötrofikasyon denilen çevre sorunu oluşur ve deniz canlıları zarar görür.

     
  5. hayvan isimleriyle anılan insan huyları

    İnsanlarda bulunan bazı karakteristik özelliklerin ve huyların, doğadaki bazı hayvanlarla özdeşleşmesi sonucu, kişiye bu hayvanın adı ile verilen kişisel özellik adıdır. Örneğin;

    -- deve kini: hiç bitmeyen, sönmeyen öç alma duygusunu,

    -- keçi inadı: çok büyük, yumuşatılamayan direnme gücünü,

    -- balık hafızası: her şeyi çabuk unutmayı

    ..

    İfade eder.