Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

emelkoca

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

2,642 entry 574 konu 110 puan
02.05.2024 00:11 son işlem tarihi takip etme takip et

sessiz kalmak

Yapabilene alkış tutmak gerekir.

01.05.2024 10:56
  1. okul hazırlıkları

    Okullar açılmadan önce ebeveynleri tarafından okula yeni başlayacak olan çocukları için yapılan, okul kıyafeti, çanta, defter, kalem kutu, suluk, resim defteri, sulu boya gibi okul araç-gereçlerini temin etme sürecidir.

    Aynı zamanda özellikle ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrenciler için çocuğun psikolojik olarak da okula hazırlanması ve alıştırılması gerekir, evde anne-baba ve kardeşleri ile bütün gününü geçiren çocuğun bu ortamdan kopup, sınıf ortamında öğretmen ve sınıf arkadaşları ile günde altı saat vakit geçirmesi, okul kurallarına uyum sağlaması 6-7 yaşlarındaki bir çocuk için zordur, bu süreçte aileye büyük iş düşmektedir.

    Ara sınıf öğrencileri için de yaz tatilinin rehavetinden sıyrılıp, yeni eğitim-öğretim yılının ders araç gereçlerini hazırlama, yatma ve kalkma saatlerini okula uyarlama, ders çalışma alışkanlıklarını gözden geçirme şeklinde hazırlıklar yapılır.

     
  2. gülşen

    Şahsi görüşüm bu tutuklanma olayından kimsenin zararlı çıkmadığı yönündedir (hatta en çok gülşen'e yaramış da olabilir).

     
  3. son yüzyılın en iyi filmleri

    Seven samurai

    İnterstellar (yıldızlararası)

    Yeşil yol

    Yüzüklerin efendisi

    .

    .

     
  4. yabancıların anlamlandıramadığı deyimlerimiz

    Bazı deyimleri ve atasözlerini biz türkler bile anlamlandıramıyorken yabancıların anlamasını bekleyemeyiz, örneğin: elinin hamuruyla erkek işine karışmak, kızını dövmeyen dizini döver..

     
  5. güvensizlik

    Kişinin çevresinde gelişen olayların sonuçlarına, ilişki içinde olduğu kişilerin sözlerine, duygu ve düşüncelerine, kurumlar tarafından açıklanan verilerin doğruluğuna, sağlık, eğitim, hukuk gibi sistemlerin işleyişine ilişkin kafasında soru işaretlerinin oluşması, kendini rahat ve emin hissetmemesi, tedirginlik oluşması durumudur.

    Kişiler arası güvensizliğin temelleri çocukluk yıllarına dayanır ve zaman içersinde kişinin yaşadığı tecrübeler doğrultusunda artar ya da azalır. İnsanın aile, arkadaş ve iş ortamında yakın temas halinde olduğu tanıdık, bildik kişilere karşı duyguğu güvensizlik özel hayatını olumsuz etkiler, mutsuzluk yaratır. Bir birey olarak içinde yaşadığı toplumun düzenini etkileyen olaylara, kurumlara, sistemlere karşı hissettiği güvensizlik ise sosyal hayatını olumsuz etkiler, kişi kendini yaşadığı toplumdan izole etmeye başlar.

    Hem kişisel hem de toplumsal güvensizlik kişinin yaşam kalitesini düşürür, psikolojisini olumsuz etkiler. Herkese, herşeye sınırsız güvenmek, hemen ikna olmak nasıl doğru değilse, herşeyden şüphe duymak, kimseye inanmamak da aynı şekilde doğru değildir. Bu konuda kişinin kendi duygu ve düşünceleri, kendi aklı ve mantığı dengeyi iyi ayarlamalıdır.