Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

emelkoca

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

2,642 entry 574 konu 110 puan
02.05.2024 00:11 son işlem tarihi takip etme takip et

demokrasilerde çare tükenmez

Çözümsüz hiçbir şey yoktur. Bir şey yapılmak isteniyorsa ilk yol işe yaramadıysa, hemen başka bir yol denenir, o da olmadıysa başka bir yol daha denenir. Tüm yollar denenip yine de olmadıysa, oldu da bitti işte denip, olmuş gibi gösterilir. Demokrasi böyle bir şey.

01.05.2024 23:52
  1. Oda sıcaklığı

    Benim gibi boğazları soğuğa karşı aşırı hassas olan insanlar için buzdolabında ya da soğuk bir ortamda muhafaza edilen yiyecek ve özellikle de içecekleri, dışarıda bekleterek boğazı etkilemeyecek ideal tüketim şartlarına ulaştırmaya çalıştıkları sıcaklıktır. Zaten Termodinamik olarak soğuk ya da sıcak olan tüm maddeler belli bir süre sonrasında oda sıcaklığına ulaşır.

     
  2. karışık yemeyi sevmeyen insan

    Aslında insanın midesi karışık yemeyi sevmiyordur, yoksa gönül aynı anda çok çeşitli yemekleri tüketmeyi ister. Ancak Midesi sağlam olan insanlar aynı anda tatlı, tuzlu, ekşi, acı ve bunların türevleri olan farklı yemek çeşitlerini ardı ardına ya da birlikte yiyip, bir sorun yaşamazken, midesi hassas olan kişiler tek bir çeşidini yediklerinde bile sıkıntı yaşayabilirler. Bu nedenle midenin ne istediğini bilip ona göre beslenme alışkanlıklarını düzenlemek kişinin sağlığı için önem arz eder.

     
  3. şu an çalan şarkı

    İmagine dragons - wrecked

     
  4. hasta olmanın avantajları

    Dezavantajlarının yanında esamesi okunmayacak kadar azdır.

     

    ekleme :

    Bence en büyük avantajı sağlıklı olduğumuz anların kıymetini daha çok bilmemiz gerektiğini anlamaktır. Özellikle dayanılmaz bir ağrı içindeysem, bu ağrıyı, sağlıklı olduğum günleri hayal ederek hafifletmeye çalışırım. Geçmişte ciddi sağlık sorunları atlatmış biri olarak söylüyorum; sağlıklı olduğumuz her bir gün, saat, dakika hatta saniye şükretmeliyiz.


    20.11.2021 10:17 tarihinde eklendi.

  5. kuzey anadolu fay hattı

    İki gün önce istanbul'daydım ve hepi topu bir gün kaldığım günün ortasında 5.2 lik düzcedeki bir depremle sallandık. Hemen akla yine aynı evde yakalandığımız 1999 kocaeli depremi geldi, daha kaç deprem atlatırız, bilinmez ancak her bir deprem yüreklerimizi ağzımıza getirmeye yetiyor.

    Ülkemizde aktif pek çok fay hattı var ve nüfusun çoğunun yerleşik olduğu bölgelerden bu fay hattı geçiyor. 1100 km uzunluğunda olan fay hattı, van gölünden saros körfezine kadar tüm kuzey anadoluyu kapsar. Bu fay hattındaki hareketlenmeler, Geçmiş ve yakın tarihte büyük can kayıplarının yaşanmasına neden olmuştur.