Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

emelkoca

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

2,642 entry 574 konu 110 puan
02.05.2024 00:11 son işlem tarihi takip etme takip et

İşinde gücünde olmanın gençken korkulan bir şey olması

21 yaşından itibaren düzenli iş hayatının içinde olan biri olarak, gençken hiç böyle bir korkunun içinde olmadım. Çalışmak, kendini iş düzeninin içinde kaybetmek, akşam pili bitmiş bir şekilde eve gelip, ertesi gün yine aynı düzenin içinde devam edecek gücü bulmak, benim için cesaret ve azim gerektirici bir durumdu. Üniversite çağında daha çok korktuğum şey ya atanamazsam yani o çalışan insanlar içerisinde olamazsam, Atansam bile doğuda çok zorlanır mıyım, yapabilir miyim, üstesinden gelebilir miyim korkusuydu. Korkunun ecele faydası yok, bu çarkın içersine girildi mi, insan üzerine düşen sorumlulukları yapacak gücü bazen zorlansa da öyle ya da böyle buluyor. İşini severek yapan kişiler için korku yerini, rahatlamaya bırakıyor.

01.05.2024 10:54
  1. Takviye edici gıdalar

    Herhangi bir hastalığı önleme ya da tedavi etme amaçlı kullanılmayan yani ilaç kategorisine girmeyen, normal beslenmeye ek olarak, vitamin, mineral, protein, karbonhidrat, lif, yağ asidi, aminoasit gibi besin öğelerinin ya da besleyici ve fizyolojik etkilere sahip bitki, bitkisel ve hayvansal kaynaklı maddelerin konsantre veya ekstraktların tek başına ya da karışımlarının tablet, kapsül, pastil, ampul şişe gibi farklı formlarda hazırlanmış, belli periyotlarla tüketilmesi uygun olan ürünlerin genel adıdır.

    Piyasada kilo verdirici, boy uzatıcı, sigara bıraktırıcı gibi gösterilerek satışa sunulması gıda mevzuatına aykırıdır.

     
  2. her şeyi eleştirme hastalığı

    Doğuştan gelen, kalıtımsal bir özellik olabileceği gibi kişinin çevresindeki insanlardan etkilenerek sonradan geliştirdiği bir özellik de olabilir. Eleştirmiş olmak için eleştirmekten zevk alan bu tür kişiler, iş kendilerine gelince, özeleştiri yapmaları mümkün değildir, çünkü kendi gözlerinde kendileri çok yücedir. Bu sebeple yerli yersiz herkesi eleştirmeyi kendilerinde hak olarak görürler. Bu tür kişilerle iletişimi mümkün olduğunca sınırlı tutmakta fayda vardır.

     
  3. akışkan

    Tanecikleri öteleme hareketi yaparak, birbiri üzerinde kayan, bulundukları kabın şeklini alan, sıvı, gaz ya da plazma hâlindeki maddelere verilen addır.

     
  4. kaynatmak

    Bir sıvıyı, buhar basıncını dış basınca eşitleyecek sıcaklığa kadar ısıtmak suretiyle, sıvı hâlden gaz hâle getirme işlemidir.

     
  5. oksidasyon

    Metallerin oksijenle birleşme tepkimesi; bir atom ya da iyonun elektron kaybetmesi; maddenin yapısındaki oksijen sayısının artması ya da hidrojen sayısının azalması; redoks tepkimesinin yarı tepkimesi olan yükseltgenme tepkimesidir. Kimyada ve biyolojik tepkimelerde gerçekleşen bir olaydır, paslanma olarak da adlandırılır. Korozyon denilen metallerin aşınma süreçlerinde de oksidasyon gerçekleşir.