Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

emelkoca

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

2,642 entry 574 konu 110 puan
02.05.2024 00:11 son işlem tarihi takip etme takip et

Kadınlar ve Erkekler Arasındaki Farklılıklar

Bu konu üzerine ansiklopedi yazılır, üç beş cümle ile ifade edilmesi zor olan farklılıklardır. Ayrıca kadınlar ve erkekler arasındaki farklılıklar kadar benzerlikler de vardır. Bunun üzerine de ikinci bir cilt ansiklopedi yazılabilir. Yazan yazsın ancak okuyanı çıkar mı bilmem, Mühim olan insan okuyabilmek.

25.04.2024 10:32
  1. beyaz

    Bulut beyazı,

    gül beyazı,

    süt beyazı,

    tuz beyazı,

    kâğıt beyazı,

    kar beyazı,

    sabun beyazı,

    kuğu beyazı

    ...

    Neye ait olursa olsun, beyaz en güzel renktir; kirlenmemesi için iyi bakmak, korumak, itina göstermek gerekir.

     
  2. yol görünmek

    Bazen kişi kendi isteği ile "artık yeter burda bu kadar kaldığım" diyip, yeni yollar, yeni arayışlar, yeni maceralar peşine düşer, ki o yolların nereye çıkacağı belli olmaz, kişiyi mutlu da edebilir, daha beter mutsuz da edebilir; bazen de kişi, istemeden de olsa, elde olmayan nedenlerle ayaklarını sürüye sürüye, olduğu yeri terk etmek zorunda kalır, yol boyunca keşke ayrılmasaydım diye hayıflanıp, tekrar geri dönemebilmenin planlarını yapar.

     
  3. düzensiz

    entropisi yüksek olan sistemlerdir. Evrende kendiliğinden gerçekleşen her olay düzensizliği arttıracak şekilde ilerler. Termodinamik açıdan Doğada hiçbir madde ve sistem daha düzenli olma eğiliminde değildir. Örneğin; Parfüm kokusu tüm odaya akışkan hava tanecikleri ile birlikte yayılır, koku molekülleri birbirinden uzaklaşır, tekrar bir araya gelip, parfüm şişesinin içersine giremez; serbest bırakılan cisim kendiliğinden yere düşer, hiçbir zaman kendiliğinden yukarı çıkmaz; bardağa konulan bir bardak sıcak çay bir süre sonra kendiliğinden soğur, tekrar kendiliğinden ısınması mümkün değildir.

    Sadece insanoğlu doğanın kendi gidişatının aksine, daha düzenli olma çabasındadır ki çoğunlukla bu çabada da yetersiz kalmaktadır. Ancak yine de şahsi tercihim de her zaman daha düzenli olmaktan yanadır.

     
  4. eser miktar

    Parts per million (milyonda bir kısım) yani ppm derişiminde ya da daha ppm den bile daha az bulunan, 1 litrede (ya da 1 kilogramda) 1 miligramlık madde miktarını ifade etmek için kullanılan tabirdir.

    Gıda ürünlerinin çoğunda rastlanılan bir ifadedir. Ambalajın arkasında özellikle alerjik durumlara karşı önlem olması açısından, tüketiciyi bilgilendirme amacıyla, ürünün içinde eser miktarda bulunması muhtemel olan maddeler belirtilir.

     
  5. grafik okumak

    Kimya derslerinde olmazsa olmazımızdır. Hatta sloganımdır, nerdeyse dilime pelesenk olmuştur: "fenciyi fenci yapan grafik okuma yeteneğidir; ben grafiğe bakıyorum, grafik de bana bakıyor dersen senden fenci olmaz" cümlesini derslerimde çok sık kurarım, hatta belki bugün bile kurmuş olabilirim.

    grafiklerin dilinden anlamak, verilenleri doğru yorumlamak ve değerlendirmek sorunun çözümü için çok önemlidir. Ezberci öğrenci ile muhakeme gücü yüksek olan öğrenciyi ayırt etmekte grafikli sorular iyi birer araçtır. çoğu ezberci öğrenci grafik okumakta yetersiz kalır ve soruyu çözemez. Benim de içinde grafik barındıran sorulara karşı zaafım vardır, pek severim grafikli sorular çözmeyi ve çözdürmeyi.