Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

emelkoca

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

2,642 entry 574 konu 110 puan
02.05.2024 00:11 son işlem tarihi takip etme takip et

sessiz kalmak

Yapabilene alkış tutmak gerekir.

01.05.2024 10:56
  1. iki hayvan ismi içeren hayvanlar

    At sineği

    Eşek arısı

    Ayı balığı

    Baykuş böceği

    ..

     
  2. denizi geçip çayda boğulmak

    "Okyanusta yüzüp derede boğulmak" şeklinde öğrencilere çok sık kullandığım bir deyimdir. Zorlu, uzun ve işlem gerektiren bir soruyu nasıl çözeceğini anlayıp, gereken eşitlikleri kurup, sorunun sonunda işlem hatası yapıp doğru sonuca ulaşamak bu duruma örnek teşkil eder. Özetle, Zor olanı başarıp, kolay olanda çuvallamaktır.

     
  3. tilkinin 40 hikayesi var kırkı da tavuk üzerine

    Kişinin hayatının odak noktasında ne varsa yıllar boyu o odak çevrevesinde hareket eder, ona göre davranır, konuşur, onun kavgasını eder.

     
  4. kompozit

    En az iki farklı malzemenin makro boyutlarda birleşerek oluşturduğu yeni malzemedir. Kompozit malzemeler, polimer, metal ve metal alaşımlı, seramik esaslı matris malzeme; çelik, karbür, naylon gibi takviye malzeme olmak üzere iki temel bileşenden oluşur. Böylelikle daha dayanıklı, daha esnek, daha hafif ve daha düşük maaliyetli üstün özellikli bir yapı elde edilmiş olunur.

    Kompozitler savunma sanayinde zırh yapımı; uzay ve havacılık sektöründe helikopter parçaları, türbin kanatları yapımı; inşaat sektöründe cephe korumaları, otobüs durakları, soğuk hava depoları yapımı; otomotiv sektöründe otomobillerin cam sileceğinden, gösterge paneline kadar pek çok aksamının yapımında kullanılır. Ayrıca, ulaşım, sağlık, robot teknolojisi, kimya, elektrik-elektronik, gıda sektörleri ve müzik aletleri ile spor malzemeleri üretiminde de kompozitler yaygın kullanım alanına sahiptir.

     
  5. toplumsal norm

    Bir toplumda insanların belli olaylar karşısında nasıl davranmaları gerektiğini belirleyen, öyle davranmaya zorlayan kurallar ve ilkeler bütünüdür, Toplum üyelerinden beklenen davranış biçimidir. Normlar, toplumda bireylerin neleri yapıp neleri yapamayacaklarını gösterir, toplumsal değerlerin somutlaşmış halidir, toplumun düzen ve devamlılığını, kontrolünü sağlar. Normlar toplumdan topluma değişebildiği gibi aynı toplum içersinde de zamanla değişkenlik gösterebilir. Yazılı(kanun, yönetmelik, tüzük..) ve yazısız(örf, adet, gelenek, görenek, din, ahlak ve görgü kuralları) toplumsal normlara uymayanlar toplumca cezalandırılır; çoğunluğun normlara uyması sosyal bütünleşmeye, uymaması ise sosyal çözülmeye neden olur.

     
    (Bkz: toplumsal değer yargıları)(Bkz: yazısız kurallar)(Bkz: yazılı olmayan kurallar)