Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

emelkoca

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

2,642 entry 574 konu hiç puanı yok
02.05.2024 00:11 son işlem tarihi takip etme takip et

Yazlık kışlıkların bu yıl yer değiştirememesi

Yazlıklarla kışlıklar yer değiştirdi değiştirmesine de mevsimler değişmedi. mayısa iki gün kalmışken aralıktan hallice havalarda üşüyenlerin haklı serzenişidir, ne zaman ısınacak bu havalar? O yüzden mevsim geçişlerinde hazırlıklı olup, orta kalınlıkta kıyafetleri el altında tutmak gerekir.

29.04.2024 23:32
  1. meslek lisesi

    Meslek liseleri pandemi döneminde, sürece en çok katkısı olan okullar olmuştur. Döner sermaye ve atölye kurmayı başarabilen meslek liselerinde kimya bölümlerinde el ve ortam dezenfektanları, kolonya, çamaşır suyu gibi temizlik maddeleri, tekstil bölümlerinde maske üretimleri gerçekleştirildi ve gerçekleştirilmeye devam ediyor.

     
  2. epsilon

    Yunan alfabesinin beşinci harfidir. Aynı zamanda matematiksel bir ifadedir. Limitte, Sıfıra çok yakın olup ama sıfır olmayan sayılar epsilon ile gösterilir.

     
  3. laboratuvar yazmaya çalışmak

    Biz üniversite öğrenciyken "laboratuar" şeklinde yazımının doğru olduğu kabul ediliyordu. Biliyorsunuz ki tdk zamanla kelimelerin yazılımında değişiklikler yapabiliyor. Bu da buna bir örnek. Türkçede iki sesli harf yanyana gelemez kuralından hareketle araya bir "v" harfi eklenmiş. Aslında biz kısaca "lab." der geçeriz.

     
  4. polimer

    Çok sayıda En küçük tek birim olan monomerin bir araya gelmesiyle oluşan büyük moleküllere polimer denir.

    Protein, karbonhidrat, ipek gibi doğal polimerlerin yanında; polietilen, teflon, orlon, polistiren, pvc, naylon, pet, kauçuk gibi plastik başlığı altında topladığımız yapay polimerler vardır.

    Polimerler, ısıya dayanıklı, su geçirmez, hafif, darbelere karşı esnek olma gibi özelliklerinden dolayı, oyuncak üretiminden, ambalaj ve kıyafet yapımına, askeri alandan, elektronik ve uzay çalışmalarına çok geniş alanlarda kullanılmaktadır.

     
  5. su fakiri ülke

    Yılda kişi başı düşen kullanılabilir su miktarı 1000 m3 ten düşük olan ülkeler su fakiri ülke olarak tanımlanır.

    Dünya doğal kaynaklar enstitüsü'nün hazırladığı rapora göre, dünyada 17 ülkenin(katar, israil, lübnan, iran, ürdün, libya..) aşırı düzeyde su sıkıntısı yaşadığı, türkiye'nin bu listede 32.sırada yer aldığı bildirilmiştir.

    Ortaokuldayken öğretmenlerimiz, su zengini bir ülke(8-10 bin m3 ten fazla) olduğumuzu söyler, su kaynaklarımızın zenginliği konusunda övünürlerdi. Ancak günümüzde ülkemizin 2030 yılından itibaren su fakiri ülke sınıfına gireceği öngörülmektedir.