Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

emelkoca

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

2,642 entry 574 konu 110 puan
02.05.2024 00:11 son işlem tarihi takip etme takip et

İşinde gücünde olmanın gençken korkulan bir şey olması

21 yaşından itibaren düzenli iş hayatının içinde olan biri olarak, gençken hiç böyle bir korkunun içinde olmadım. Çalışmak, kendini iş düzeninin içinde kaybetmek, akşam pili bitmiş bir şekilde eve gelip, ertesi gün yine aynı düzenin içinde devam edecek gücü bulmak, benim için cesaret ve azim gerektirici bir durumdu. Üniversite çağında daha çok korktuğum şey ya atanamazsam yani o çalışan insanlar içerisinde olamazsam, Atansam bile doğuda çok zorlanır mıyım, yapabilir miyim, üstesinden gelebilir miyim korkusuydu. Korkunun ecele faydası yok, bu çarkın içersine girildi mi, insan üzerine düşen sorumlulukları yapacak gücü bazen zorlansa da öyle ya da böyle buluyor. İşini severek yapan kişiler için korku yerini, rahatlamaya bırakıyor.

01.05.2024 10:54
  1. Ormancı

    Muğla'nın gevenes (şimdiki adıyla çaybükü) köyünde 1946'da yaşanan bir olaydan esinlenerek oluşturulmuş bir ege türküsüdür. yörenin türkücüsü Tolga çandar'ın sesinden de çok güzel dinlenir.

     
  2. yol müzikleri

    en az 5-6 saatlik araba yolculuklarında, arabanın müzik çalarında yol boyunca dinlenmek üzere, yolculuk yapan kişilerin müzik zevklerine göre oluşturulmuş şarkılardan oluşan listedir. şarkılar, liste bittikçe başa sarmak suretiyle, yol boyunca tekrar tekrar dinlenilir.

     
  3. herseyin yolunda gitmesi

    şans faktörünün bizden yana olduğunun göstergesidir. kıymetini bilip, nazar değdirmemek ve fazla dillendirmemek gerekir.

     
  4. konuşanlar

    konuşuyorum, öyleyse varım, gülücük.

     
  5. hayvan hakları kanunu

    Yapılan son düzenleme ile 1/7/2004 tarihli 5199 sayılı"hayvanları koruma kanununun" adı "hayvan hakları kanunu" olarak değiştirilip, kanunda bir takım köklü değişikliklere gidilerek ve şu an taslak halindeki kanunun son çalışmalarının da tamamlanıp, temmuz 2021 itibariyle yeni halinin yürürlüğe girmesi planlanıyor.

    Taslakta hayvanlar mal olarak değil can olarak tanımlanıyor ve cezalar bu çerçevede yenşden düzenleniyor. Öne çılan maddeler şu şekilde:

    --evcil hayvanlara çip takılacak, hayvanlarını sokağa bırakanlara da 2000 tl ye kadar para cezası verilebilecek.

    --hayvanlar için özel eğitim almış polisler devrede olacak, herhangi bir olayda bu polisler çalışmayı yürütecek.

    --hayvan durum izleme(haydi) mobil uygulmasına geçilecek, vatandaş bu uygulama sayesinde şikayetlerini seri bir şekilde yapabilecek.

    --Belediyeler bütçelerinin belli bir kısmını hayvan barınaklarına ve hayvanları kısırlaştırmaya ayıracak, sokakta yaşayan hayvanların uyutulması gibi işlemlere son verilecek.

    --hayvanlara kimlik verilecek.

    --hayvanların sağlıksız şartlarda tutulduğu pet shoplar kapatılacak.

    --park, bahçe ve arsalardaki beslenme noktalarını tarım ve orman bakanlığı belirleyecek, bu alanlar dışında hayvanların beslenmesi engellenecek.

    --tehlikeli ırkların alım ve satımı yasaklanacak, bu hayvanların çocukların bulunduğu parklara girmesi yasaklanacak.

    --hayvanlara tecavüz, cinsel istismar ya da eziyette bulunanlara 6 aydan 3 yıla kadar, kasten öldürene 6 aydan 4 yıla kadar, nesli tükenen hayvanı öldürene 2 yıldan 5 yıla kadar, hayvan dövüştürenlere 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek.