Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

emelkoca

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

2,642 entry 574 konu 110 puan
02.05.2024 00:11 son işlem tarihi takip etme takip et

İşinde gücünde olmanın gençken korkulan bir şey olması

21 yaşından itibaren düzenli iş hayatının içinde olan biri olarak, gençken hiç böyle bir korkunun içinde olmadım. Çalışmak, kendini iş düzeninin içinde kaybetmek, akşam pili bitmiş bir şekilde eve gelip, ertesi gün yine aynı düzenin içinde devam edecek gücü bulmak, benim için cesaret ve azim gerektirici bir durumdu. Üniversite çağında daha çok korktuğum şey ya atanamazsam yani o çalışan insanlar içerisinde olamazsam, Atansam bile doğuda çok zorlanır mıyım, yapabilir miyim, üstesinden gelebilir miyim korkusuydu. Korkunun ecele faydası yok, bu çarkın içersine girildi mi, insan üzerine düşen sorumlulukları yapacak gücü bazen zorlansa da öyle ya da böyle buluyor. İşini severek yapan kişiler için korku yerini, rahatlamaya bırakıyor.

01.05.2024 10:54
  1. sınavlardaki efsane cevaplar

    Bu cevaplar öğretmen gözünden bakınca adı efsane değil, olsa olsa hayalkırıklığı olur, saçmalamak olur ya da dalga geçmek olur.

    18 yıllık öğretmenlik hayatımın daha çok ilk zamanlarında, belki bu sayfayı renklendirecek pek çok örnek karşıma çıkmıştır ancak kafamda yer eden pek olmamış, saçma cevapları direkt sıfırladığım için olsa gerek. Zaten Yeni nesil sorunun cevabını bilmiyorsa, zahmet edip de saçmalamaya ve oraya birşeyler karalamaya bile gerek görmüyor, kalem oynatmıyor, zayıf almış, almamış umrunda değil.

     
  2. Olağan İnsanlar

    Bazen tahmin edilebilir olmak, kolayca anlaşılır olmak, derinliklerde boğulup yorulmamak, bir sonraki hamlesi ne olacak diye kafa patlatmamak, dümdüz olmak da ilişki içinde olduğumuz insanın bize yapmış olduğu bir iyiliktir.

    Herkes kötü bir özellik gibi lanse etmiş. olağanüstülük, cezbedici olsa da herbirimiz az ya da çok tahmin edilebiliriz zaten. Salt sığ ya da salt derin hiçkimse yoktur, Karşıdakini Hangi açıyla, nasıl görmek istediğine bağlıdır.

     
  3. insanı yavaş yavaş öldüren şeyler

    Ppm dozunda arsenik, cıva, ağır metaller, bazı ilaçlar, klor gazı, radyoaktif elementler yavaş yavaş ve acı vererek, hücrelerin yapısında, dokularda tahribat oluşturarak önce organ yetmezliğine ve sonrasında ölüme sebebiyet verir.

     
  4. Savunma mekanizması

    Kendiyle ve dünyayla barışık olmayan insan için, yemek yemek, nefes almak kadar sık başvurulan bir çıkış yoludur. Ömürleri bu yöntemleri kullanıp, daha da geliştirip, kişiselleştirme ile geçer.

     
  5. karaciğer yağlanması

    Geçen haziran ayında eşimle birlikte check-up yaptırmıştık, haliyle bir sürü test verdik. Bunlardan biri de kolestrol testi idi. 43 kg lık halimle bende bile kolesterol normal değerlerin 2 katı kadar yüksek çıktı. Doktor da tavsiye verecek, bir bana baktı, bir de test kağıtlarına, Yürüyüş yap diyebildi ki zaten öğretmenim ve bütün gün ayaktayım, aktifim yani. Şekeri 20 yıldan fazladır kullanmam, ekmek ve karbonhidratı asgari oranda tüketirim, sebze ağırlıklı beslenirim, abur-cubur olarak çayın yanında arada büsküvi, o kadar. Demek ki herşey sadece beslenme ile alakalı değil. Tabii bu demek değil ki beslenmenin önemi hiç yok. Demek beslenmeme dikkat eden biri olmasam çok daha yüksek çıkacaktı değerlerim. Beslenmesine ve aktivitesine dikkat edenlerin dahi sağlık sorunları olabiliyorsa, etmeyenler için durum daha vahimdir. Hâlâ gençken gereken tedbirleri almak gerekir.