Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

alg

paylaş araştır

 

  1. Deniz ve tatlısularda yaşayan Thallophyta gurubundan klorofilli bitkisel organizmalardır.

     
  2. Gelişmiş(ökaryot) ve basit(prokaryot) olmak üzere iki farklı türde hücre yapısına sahip olan, çoğunlukla (yüzde 70 i) sulu alanlarda yaşayan, halk arasında su yosunu olarak bilinen mikroskobik su bitkicikleridir.

    Algler deniz ve göllerde yaşayan canlılar için yaşamın devamlılığı anlamına gelmektedir. Isı ve ışık etkisiyle su ortamında karbondioksiti, oksijen ve besin üretimi için kullanan algler, besin zincirinin ilk halkasında bulunurlar. Eğer algler normalden fazla besin üretirse(alg patlaması) ötrofikasyon denilen çevre sorunu oluşur ve deniz canlıları zarar görür.

     
  3. Dünyadaki oksijenin çoğu ormanlardaki ağaçlar tarafından değil, deniz ve göllerdeki algler tarafından üretilmektedir. Dünyadaki tüm ormanlar fotosentez yoluyla atmosferdeki oksijenin yaklaşık yüzde 20 sini üretirken, geri kalan yüzde 80 i su yosunları tarafından üretilir. Yani algler sadece suda yaşayan canlılara oksijen ve besin sunmakla kalmaz aynı zamanda atmosferin de oksijen kaynağıdır.

    Son yıllarda algler enerji üretiminde bir alternatif olarak da kullanılabilmektedir. Ayrıca gübre olarak ve uzak doğu mutfağında yemeklerde kullanımı da mümkündür.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.