Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

emelkoca

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

2,642 entry 574 konu 110 puan
02.05.2024 00:11 son işlem tarihi takip etme takip et

İşinde gücünde olmanın gençken korkulan bir şey olması

21 yaşından itibaren düzenli iş hayatının içinde olan biri olarak, gençken hiç böyle bir korkunun içinde olmadım. Çalışmak, kendini iş düzeninin içinde kaybetmek, akşam pili bitmiş bir şekilde eve gelip, ertesi gün yine aynı düzenin içinde devam edecek gücü bulmak, benim için cesaret ve azim gerektirici bir durumdu. Üniversite çağında daha çok korktuğum şey ya atanamazsam yani o çalışan insanlar içerisinde olamazsam, Atansam bile doğuda çok zorlanır mıyım, yapabilir miyim, üstesinden gelebilir miyim korkusuydu. Korkunun ecele faydası yok, bu çarkın içersine girildi mi, insan üzerine düşen sorumlulukları yapacak gücü bazen zorlansa da öyle ya da böyle buluyor. İşini severek yapan kişiler için korku yerini, rahatlamaya bırakıyor.

01.05.2024 10:54
  1. dilin kemiği yok

    Dil, kemiksi bir yapıya sahip olmadığından sabit tutulamaz, her yana kolayca dönebilir. O yüzden ağızdan her türlü söz çıkabilir, insan doğru yanlış her şeyi söyleyebilir, sonra söylediklerini inkar edebilir, tam tersine çevirebilir, çekişkili konuşabilir. O yüzden kişi konuşurken, hem kendini hem de etrafını üzmemek için, lafın nereye ve nasıl gittiğini bilerek konuşmalıdır.

     
  2. sağlıklı atıştırmalık

    İki öğün arasında acıkıldığında, tüketilmesi sağlık açasından daha faydalı olan, düşük kalorili, protein ve lif açısından zengin, açlık hissini bastıran yiyeceklerdir.

    Ceviz, badem, fındık gibi kuruyemişler; kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı, hurma gibi kurutulmuş meyveler; elma, muz, armut gibi meyveler; kefir, süt ya da yoğurt gibi süt ürünleri; tam tahıllı ekmekten yapılmış sandiviçler örnek olarak verilebilir.

     
  3. yöresel yemekler

    gidip gezme imkanı bulduysak yerinde yiyerek ya da tv de yöreyi tanıtan veya günlük yayınlanan yemek programlarından görerek haberdar olduğumuz o il ya da ilçenin en meşhur yemekleridir. Adana, içli köfte, analı kızlı ve adana kebap; bursa, iskender kebap, inegöl köfte; kayseri, mantı ve kayseri yağlaması; karadeniz bölgesi kara lahana sarması, hamsili pilav, mıhlama, laz böreği gibi coğrafyamızda sayılamayacak kadar çok yöresel lezzet bulunmaktadır.

     
  4. evlilik üzerine edilen sözler

    "Evlilikten çekinmeyin. Eşiniz iyi çıkarsa mutlu, kötü çıkarsa filozof olursunuz." socrates

    "İyi bir evlilik iki şeye bağlıdır:birincisi, doğru insanı bulmaya; ikincisi, doğru insan olmaya." mevlâna

    "Bir kere evlenmek ödev, iki kere evlenmek eğlenmek, üç kere evlenmek çılgınlıktır." Japon atasözü

    "Eş seçmek kitap seçmeye benzer, iyi tasarlanmış bir kapak ve cilt ilginizi çekebilir, içeriği sağlam olmadıkça sonunu getirmek zordur." Konfüçyüs

    Bana göre ise; her sağlıklı insanın doğru zamanda doğru kişi ile gerçekleştirmesi gereken, iki yarımdan bir tam olma durumudur.

     
  5. Yer Demir gök bakır

    Yaşar kemal'in ortadirek(1960), yer demir gök bakır(1963) ve ölmez otu(1968)'ndan oluşan "dağın öte yüzü" üçlemesinin ikinci romanıdır. Eserde bütün umutlarını yitirmiş köylülerin kendi yarattıkları ermişin işaret ettiklerine bakarak hayatta kalma mücadelesi anlatılır.