Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

koşa koşa eve gelmek

yolda tuvalete gitmesi gerekmiş insanın bu eylemi bir an önce gerçekleştirebilmek amacıyla kendini içinde bulduğu durum.

17.06.2015 14:54
  1. sekiz beş

    devlet memurunun en sıkıntılı geçirdiği saat dilimi. her gün bu saat dilimini yaşamak zorunda olan memur, yine her gün bir an önce bitse de evime gitsem, ayağımı uzatıp dinlensem, kendime vakit ayırsam, varsa çocuklarımla ilgilensem diye bekler.

     
  2. altyazılı film izlemek

    filmleri orijinal dilinde izlemeyi daha çok seven insanın çoğu zaman yaptığı eylemdir. izleye izleye insanın ingilizcesi zamanla gelişecek ve yeni izleyeceği filmlerden daha çok zevk alacaktır. ayrıca bazı dublajlarda oyuncuların karakterine uymayan sesler kullanılması da bu tercihin yapılmasının bir -belki de en önemli- nedenidir.

     
  3. kronik yorgunluk

    genellikle işi ve evi arasında mekik dokuyan, yoğun bir çalışma hayatı olan, kendine yeterince vakit ayıramayan insanlarda bulunan, hiç geçmeyen yorgunluk. stres yorgunluğa neden olur, yorgunluk da strese. bu döngü hiç bitmez ve böylece hayat sonlanır/sonlanacaktır.

     
  4. kiralık daire

    fazladan daireye/dairelere sahip insanların aylık gelir elde etmek amacıyla kiraya verdiği dairelerdir. genellikle kiracının evi güzel kullanmaması nedeniyle ev sahiplerinin kiracılarla başları derttedir. ve de bu nedenle kiracı seçerken çok dikkatli olmak gerekmektedir.

     
  5. çift maaş alınan evler

    iki eşin de çalıştığı, bu nedenle daha rahat bir yaşam sürüldüğü, ancak yine de faturalar, ev kirası, çocuk bakıcısının ücreti gibi nedenlerle iki maaşın çoğunun çabucak bittiği evlerdir. genellikle maaşlardan bir tanesi ev kredisine gider ve diğer maaşla da çeşitli harcamalar yapılır.