Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

dinleme kültürü

çoğu insanda olmayan/olmayacak olan kültürdür.

buradaki 'çoğu' kelimesi büyük harflerle yazılmak istenmiştir.

23.06.2015 19:23
  1. kendine ait bir oda

    virginia woolf tarafından yazılan ve feminizmin en önemli eserlerinden kabul edilen kitap.

    spoiler

     
    (Bkz: virginia woolf)
  2. virginia woolf

    özellikle 'kendine ait bir oda' kitabı ile sevilen, Mrs. Dalloway, dalgalar, gece ve gündüz, perde arası, orlando isimli kitapları da olan, eşcinsel olduğu söylenen, feminist ingiliz yazar. ayrıca saatler isimli filmde kendisini nicole kidman canlandırmıştır.

     
  3. ölçüyü kaçırmak

    özellikle fazla yemek yenildiği zaman kullanılan, herhangi bir konuda aşırıya gitmek anlamındaki söz öbeği. insan bu durumun farkına vardığı zaman genellikle çok geçtir ve geri dönüş yoktur. fazla yemekten dolayı ölçü kaçırılmışsa bu düzeltilebilir, ama ilişkilerde yapıldığında düzeltilmesi zordur.

     
  4. baş belası

    genellikle insana sürekli rahatsızlık veren, insanın kurtulmaya çalıştığı halde bir türlü yapamadığı, her an her yerde karşısına çıkan, bu rahatsızlığın belirtilmesi halinde yine de musallat olmaya devam eden, kişiye yapışıp kalmış insanlar için kullanılan tabir.

     
  5. ağaç olmak

    sadece buluşmalarda değil, ailecek bir yere gidilmeye karar verildiği zaman, ailede en hızlı hazırlanan insanın kapıdan dışarı çıkması ve diğer aile üyelerini uzun süre beklemesi şeklinde de vuku bulabilen durum.

    bekleyen insanların ellerindeki telefonlarından internete girip sosyal medya hesaplarına bakmaları ya da oyun oynamaları ile vakit geçirdiklerinden ve beklenen kişiyi unuttuklarından dolayı günümüzde geçerliliğini yitirmeye başlayan durum olmuştur artık.