Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

kitap okuma saati

çalışan insanların fazla zamanlarını ayıramadıkları saattir. bir an önce uzun tatillerin gelmesi ve bu saatin süresinin uzaması beklenir.

23.06.2015 18:58
  1. evlendik mutluyuz

    daha evli bir gün bile geçirmemiş çiftin mutlu olup olmadıkları hakkında nasıl fikir sahibi olduklarını düşündüğüm, biraz da saçma bulduğum ama adettendir deyip geçiştirdiğim, düğün arabalarının plakasına yapıştırılan kağıtların üzerinde yazan söz.

     
  2. Beni yıka

    camları toz içinde bir araba görünce insanların (sadece çocukların değil) kendi kendilerini eğlendirmek amacıyla dayanamayıp arabanın camına büyük harflerle yazdıkları yazı. son zamanlarda hiç öylesi kirli bir araba göremeyişimiz de oldukça ilginçtir.

     
  3. zenginlerin mutsuz olması

    insanların çevrelerindeki zenginlerin hayatlarını ve filmlerdeki, televizyon dizilerindeki zenginlerin hayatlarını incelemeleri sonucunda gördükleri ve doğru olduğuna inandıkları durum. gerçekten doğru mudur merak etmekteyim, bu devirde çoğu şey parayla yapılıyorken ve bu 'çoğu şey'in içinde hayallerimiz de varken. belki de bir çeşit tesellidir: mutsuz olacağımıza parasız olalım daha iyi.

     
  4. atari silahı

    evimize ilk geldiğinde bizi mutluluktan havalara uçurtan, televizyona tutup ördekleri vurduğumuz, eskiden mutlu olmak ne kolaymış diye düşünmeme neden olan, çocukluk mutluluklarının geri gelmesini arzulamama neden olan oyuncak silah.

     
  5. biz küçükken

    genellikle insanın belli bir yaşa ulaşınca kullanmaya başladığı ve kendisini yaşlı hissetmesine neden olan, geçmişin güzelliklerini anımsamak ya da eksikliklerini dile getirmek amacıyla kullanılan kelime grubu.