Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

boşluk

insanın ruhuna yerleştiğinde hayatı anlamsız kılan yokluk.

23.06.2015 19:28
  1. inancını kaybetmek

    aşka yönelik olunca insanı uzun yıllar yalnız bırakan, insanlığa yönelik olunca hayvanları daha çok sevip onlarla ilgilenilmesine neden olan, topluma yömelik olunca insanlardan uzaklaşılmasına neden olan, dine yönelik olunca boşluğa neden olan, her türlü insanı depresyona doğru götüren acı durum.

     
  2. Ülkemizde her iki kişiden birinin kamu yönetimi okuması

    özellikle açıköğretim fakültesine kayıt yaptıran öğrencilerin tercih ettiği bir bölüm olması nedeni ile ortaya çıkan durumdur. bu her iki kişiden diğeri de sanırım işletme okumuştur/okuyordur. atanamayan ve iş bulamayan bir sürü mezunun varlığı ise üzücüdür.

     
  3. vakit kaybı

    insanların özellikle beğenmediği filmler ve kitaplar için kullandıkları, vakitlerini boşa harcadıklarını, kitabın okunmaya değer, filmin izlenmeye değer olmadığını belirtmek amacıyla söyledikleri kelime grubu. hayatımız boyunca o kadar çok vakit kaybı olan kitap okumuş, film izlemişizdir ki, bu durum insanı derinden üzer. vaktimizin yetmediği çok fazla film ve kitap varken, boşa giden zaman geri gelir mi? gelmez.

     
  4. hiperaktivite

    özellikle çocuklarda görülen ve yerinde duramayan, aşırı hareketli çocuklar için kullanılan, aileleri ve öğretmenleri gerçekten zor durumda bırakan, bir davranış bozukluğu olarak kabul edilen, çevremdeki pek çok çocukta gördüğüm ve acaba giderek artıyor mu diye düşündüğüm durum.

     
  5. öpeyim de geçsin

    düşen ve bir yerini yaralayan çocuğun, ağlamaması için genellikle annesi ya da babası tarafından söylenen sözdür. gerçekten işe yarar, sonuçta küçükken bizim yaralarımızı da annemiz-babamız öpmüştür ve yara geçmiştir, hiç acı hissetmemişizdir. hala uygulanan bir yöntemdir.