Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

KPSS

sadece adıyla bile pek çok genci strese sokan sınav.

23.06.2015 19:05
  1. telefon titrediğinde korkmak

    telefonu cebine koyan ve sesini kısıp titreşimini açan, sonra da bunu unutan insanın başına gelen durumdur. eğer her defasında korkuluyorsa, el cepte gezilmeli ve telefon sürekli kontrol altında tutulmalıdır.

     
  2. çürük meyvelerden meyve suyu yapılması

    benim de meyve satanlardan duyduğum, yemek için satılan meyvelerden kalan çürük meyvelerin fabrikalara daha ucuz fiyata satılmasından oluşan durum. insanın yediği şeylere dikkat etmesi ve kendi meyve suyunu kendisinin yapması gerek ama, kolaya alışmışız işte.

     
  3. çifte kumrular

    birbirlerini çok seven, sürekli beraber görülen, birbirlerinden bir dakika bile ayrı kalamayan kişiler için kullanılan bir söz. acaba hiç sıkılmazlar mı, dışarıya mı öyle görünürler bilinmemektedir. kumrunun eşine sadık bir kuş olmasından dolayı böyle anılmakta olabilirler.

     
  4. düzenli ilaç içememe sendromu

    sürekli kullandığı bir ilacı olmayan kişinin, hastalandığında doktor tarafından verilen ilaçları -içeceği saati ve dozu bilmesine rağmen- içmeyi unutması, akşam içilecekse sabah, sabah içilecekse akşam unuttuğunun farkına varması ve 'yine mi?' diye kendi kendine söylenmesi durumu.

     
  5. örnek almak

    bir kişinin kendinden daha büyük, daha başarılı ya da daha iyi birisini takdir ederek onun gibi olmak istemesi durumu. özellikle çocuklar en yakınlarındaki büyükleri örnek aldıklarından, dikkat edilmesi, çocukların yanında küfürlü konuşmak, zevkle sigara içmek, kavga etmek gibi olumsuzluk içeren şeylerin yapılmaması gerekmektedir.