Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

kitap okuma saati

çalışan insanların fazla zamanlarını ayıramadıkları saattir. bir an önce uzun tatillerin gelmesi ve bu saatin süresinin uzaması beklenir.

23.06.2015 18:58
  1. roman kahramanı olmayı düşlemek

    kitap okumayı seven ve sürekli okuyan insanın, zaman zaman okuduğu romandaki kendi iç dünyasına yakın bulduğu kahraman olup da kitapta anlatılan mutlu sonu yaşamak istemesi durumudur. hiçbir zaman gerçekleşmeyecek olsa da, insan bu düşü kurmadan duramaz, sonuçta gerçek hayatın sıkıntılarından, acımasızlığından bir anlığına da olsa kurtulmanın bir yolunu bulmuştur ve bunu elbette mutlulukla değerlendirecektir.

     
  2. kitap satın alma hastalığı

    kitap okumayı seven ve satın aldığı kitapları çabucak bitirip yenilerini alan, çalışıyorsa kazancının büyük bir kısmını kitaplara harcayan, kocaman bir kütüphanesi olan ve bununla gurur duyan, ancak kütüphanesindeki kitaplar asla yeterli gelmeyen insan davranışıdır. ayrıca bu insan kitaplarını kimseye vermez, onlara gözü gibi bakar, sayfalarındaki tek bir kıvrım bile canını sıkar. arada hepsine tek tek bakıp mutlu olur ve hep daha fazlasını ister. evet, bir tür hastalıktır. zararsız olduğu düşünülmektedir.

     
  3. beş vakit namaz kılıp dedikoduyu bırakmamak

    hemen hemen herkes tarafından yapılan, yanlış olduğu bilindiği halde yapılmaya devam eden davranıştır. dedikodu yapılmamaya özen gösterilse bile, gayet güzel bir şekilde dinlenilir. dedikodunun herkesi kendisine bu kadar çekmesi ise bir tür güçtür.

     
  4. yağmurlu havada yavaş giden şoför

    yağmurlu havalarda kaza yapma olasılığının yüksek olduğunun bilincinde olan ve bu nedenle aracını yavaş süren ve herkese örnek olması gereken insandır. acelesi olsa da bu tavrını bozmaz ve güvende olacağına inanarak yoluna iç rahatlığı ile devam eder. herkes tarafından yapılmalıdır.

     
  5. teneffüse çıkmayan öğrenci

    teneffüsü değerlendirmek isteyip test çözen, bir sonraki dersin konusunu okuyan ya da kitap okuyan öğrencidir. veya teneffüste dışarı çıkamayacak kadar hasta olan öğrencidir, kafasını sırasına dayayıp dinlenerek geçirir zamanı. çoğu zaman diğer öğrenciler tarafından tuhaf karşılanır.