Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

şeker portakalı

küçük prens'le beraber çok sevilen bir çocuk kitabı.

23.06.2015 18:53
  1. hala çocuğunu tanımamak

    memur olan insanın sürekli başka şehirlerde yaşaması sonucunda, akrabalarıyla iletişiminin kopuk olması, halası ile anne ve babasının aralarının bozuk olması nedeni ile ailecek görüşülmemesi gibi nedenlerle ortaya çıkabilecek durum. küslük nedeni ile oluşan tanımama daha çok gibi duruyor, çünkü çevremizdeki her evde akrabalarından en az bir tanesi ile arası bozuk aile bulmak mümkündür. hala ile konuşulmuyorsa, çocuğuyla da konuşulmaz. belki kaç defa karşılaşılmıştır bile, ama tanınmaz.

     
  2. 65 yaşında dördüz doğuran kadın

    çocuklar ve kendisi adına üzüldüğüm kadındır. yaşlı olması nedeniyle çocukların geleceğinin pek çok aşamasında yanlarında olamayacak ve anne eksikliğini hissetmelerine neden olacaktır. 9 yaşındaki kız için fazladan kardeşlere sahip olmak elbette güzeldir, ama sonuçlarını düşünüp ona göre bir karar vermek daha uygun olurdu. tabii onların yaşam şartlarını ve ekonomik durumlarını bilemeyiz, ancak hepsine iyi birer hayat sunabileceği hususunda herkes konuya şüpheli yaklaşacaktır.

     
  3. kredi kartının en az ödeme tutarını ödemek

    gereğinden fazla alışveriş yapmış ve yaptığı bu alışverişlerde kredi kartını kullanmış insanın, kredi kartı borçlarına yetememesi durumunda elinden bir şey gelmeyerek uyguladığı yöntemdir. zor bir durumdur, ama alışveriş yaparken dikkatli olmak gereklidir, insan bunun bilincinde olmalıdır.

     
  4. bremen mızıkacıları

    evlerinden kaçıp müzik yapmak amacıyla yola çıkan bir eşek, bir köpek, bir kedi ve bir horozun başından geçenlerin anlatıldığı, ilkokul yıllarında okuduğum kitabını hala sakladığım, eğlenceli bir masal. almanya'nın bremen kentinde bu dört sevimli arkadaşın heykelinin olması, ama aslında bremen'e hiç varamamış olmaları ise ilginçtir. aralarındaki arkadaşlık belki de çoğu insanda bulunmaz.

    http://farm3.staticflickr.com/2549/3947847912_773f914eac_z.jpg

     
  5. dünyalar benim oldu

    herhangi bir sebepten ötürü çok mutlu olan, ayakları yere basmayan ve yaşadığı bu mutluluğu en abartılı ve en güzel şekilde anlatmak isteyen insanın kullanmayı tercih ettiği cümledir. şöyledir: var olmayan bütün dünyalar benimmişçesine mutluyum!