Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

dinleme kültürü

çoğu insanda olmayan/olmayacak olan kültürdür.

buradaki 'çoğu' kelimesi büyük harflerle yazılmak istenmiştir.

23.06.2015 19:23
  1. bulmaca çözmeyi alışkanlık edinmiş kişi

    genellikle her gün gazete alan ve gazetenin ekindeki bulmacaları çöze çöze alışkanlık kazanmış, bu nedenden dolayı kelime bilgisi oldukça gelişmiş, bulmacalarda hiçbir boş kutu bırakmayan kişidir.

     
  2. 8895

    görünce gülümsememe neden olan ve konuyu açan yazara teşekkür etmek amacıyla cevap yazdığım konu. ayrıca telefon numarasının son kısmı olmayan, okul numarası olmayan, nasıl birleştirildiği unutulmuş, rakamlardan oluşmuş bir kullanıcı adı.

     
  3. düğünlerde evlenilecek kız bakmak

    genellikle bir oğlu bulunan anneler ya da samimi bir arkadaşının oğlu olan kadınlar tarafından, bu henüz evlenmemiş oğlanı evlendirmek amacıyla düğünlerdeki kızların güzelliğine bakılarak gelin aranması durumudur.

     
  4. adı hatırlanamayan ilkokul öğretmeni

    sürekli öğretmen değişikliği yapılan bir okulda okumuş insanın bütün karnelerini atmış olmasından dolayı açıp bakamadığı ve ne kadar uğraşırsa uğraşsın adını bir türlü hatırlayamadığı öğretmen. insana okuma yazma öğreten ve ilk öğretmeni olan bir insanın adını hatırlayamamak utanç verici olsa da, insanızdır sonuçta.

     
  5. ingilizce çalışmayı sürekli ertelemek

    genellikle okuldaki ingilizce öğretmenlerinin dersi güzel anlatmamasından yakınan, ingilizce'yi bir türlü sevememiş ve sevebileceğine de inanmayan, sınavlardaki ingilizce sorularını çözmesi gerektiğinin farkında olmasına rağmen yine de çalışmak yerine başka şeylerle uğraşan öğrenci eylemi.