Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

boşluk

insanın ruhuna yerleştiğinde hayatı anlamsız kılan yokluk.

23.06.2015 19:28
  1. mutlu insanların erken uyuması

    huzurlu bir hayata sahip olan insanların kafalarını yastığa koyduğu an uykuya dalabilmesi durumudur. kafasına takıp saatlerce düşüneceği derdi yoktur. ya da derdi vardır, ama bunu kendisine sorun yapmıyor ve uyku düzeninin bozulmasına izin vermiyordur, öyleyse takdir edilesidir.

     
  2. yatarken telefonu yastığın altına koymak

    artık telefonuyla bir bütün olmuş, telefonundan ayrı zaman geçiremeyen insanların geceleri de telefonlarının yanlarında olmasını istemeleri nedeniyle yaptıkları zararlı eylem. gerek televizyonda, gerek gazetelerde uzmanlar tarafından cep telefonlarının türlü türlü zararlarından bahsedilirken hala yapılıyor olması yanlıştır. insan bazı durumlar üzerinde düşünmeli, zararlı olduğunu bildiği bağımlılıklarınından kurtulmaya çalışmalı, gerekirse bir uzmandan yardım almalıdır.

     
  3. unutan iyileşir

    aklına hep bir şeyleri takan, sürekli yaşadığı acı verici olayları hatırlayıp üzülen ve bu durumdan kaynaklı depresyon içinde olan insanları düşününce, unutmanın harika bir eylem olduğunu vurgulamak için kullanılabilecek, derin anlamlı bir nietzsche sözü.

     
    (Bkz: Friedrich Nietzsche)(Bkz: Nietzsche)
  4. internet bankacılığı şifresini unutmak

    internet bankacılığı kullanmaya başlamış kişilerin şifrelerini bir yere not etmemesi sonucu başlarına gelen durum. bu gibi önemli bir şifre en başında bir yere not edilmeli ve özenle saklanmalıdır. günlük hayatta bu kadar çok şifreye sahipken, insanın bunları not ettiği bir yer muhakkak vardır zaten.

     
  5. cafelerde kitap bulundurulması

    özellikle kitap okumayı seven müşterileri memnun etmek amacıyla son dönemde daha çok yapılan güzel uygulama. gelen müşterilerin çocukları için çocuk kitapları ve çeşitli konulardaki dergiler konularak çeşitlendirilebilir.

    ancak romanlar gibi okumak için uzun zaman gerektiren kitaplar bulundurulmaması, deneme, psikoloji ya da kısa öyküler içeren kitapların içinden sadece belli kısımlar okunup bırakılabileceğinden bu kitapların tercih edilmesi daha uygun gibi sanki.