Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

öğüt

insanın bazen dinlemeye/almaya çok ihtiyacı olduğu sözler. ancak bu acılı insan çevresinde içinde bulunduğu sıkıntılı duruma yakın bir kişi olmamasından ötürü köşesine çekilmiştir ne yazık ki.

23.06.2015 19:11
  1. komşuyu market gibi kullanmak

    markete gidip evdeki eksiği alamayacak olan kişinin, komşusundan bu ihtiyacını gidermesi ve bunu sürekli yapması durumudur. aldıklarını geri veriyorsa hoş karşılanabilir, ama vermiyorsa ve buna rağmen sürekli farklı şeyler istemeye devam ediyorsa, ilişkilerinde yakın zamanda bir sorun çıkabilir.

     
  2. tekrar izlenmek istenen filmler

    yeni filmlerden istediği tadı alamayan insanın, yıllar önce izlemiş olmasına rağmen oturup yeniden izlediği filmlerdir. kişi bir şekilde o filmlerde kendi hayatıyla bağlantılı bir şeyler buluyordur ve izledikçe kendini iyi hissediyordur, bu nedenle tekrar tekrar izlemekten usanmaz. bu filmlerin arasına yeni bir film girdiğinde ise, onu da tekrar izleyeceği günü sabırsızlıkla bekler. bazı kitaplar da böyledir. iyi ki varlar.

     
  3. kalbinin sesini dinlemek

    mantığı bambaşka bir şey söyleyen insanın iç sesini dinlemesidir. fazla duygusal bir kararsa, ilerde sıkıntı yaratabilir. ama çoğunlukla insan pişman olmaz, çünkü o sesi dinlemeseydi, ileride dinlemediği için daha çok pişman olacak, içi içini yiyecek, belki günlerce uyuyamayacaktı.

     
  4. iş yerinde günaydın diyen vatandaşa kimsenin cevap vermemesi

    işlerin yoğun olması, herkesin kendini işine vermesi ve gerçekten duymaması ya da içeriye giren kişinin herkesle kavgalı olup, kimse tarafından sevilmemesi sonucunda oluşabilecek durum. cevap alamayan kişi için biraz hayal kırıklığıdır, sesi yankılanıp kendine döner. bu kişi iş yerinde çalışan biriyse yapacak bir şey olmadığından sessizce yerine oturup işine başlayacak, herhangi bir işi nedeniyle gelen vatandaş ise yine sessizce ilgili çalışanın masasına yönelecektir.

     
  5. cep boy kitap okumak

    özellikle kalın kitapları okumaktan hoşlanmayan insanların hemen bitmesi, ucuz olması ve her yere götürülüp boş kaldıkça okunabilir olması nedeniyle cep boy kitapları tercih etmeleri durumudur. kitaptaki bazı ayrıntılar kaçacağından güzel olmayabilir, ama insan orijinalini okumayı zaten düşünmüyorsa yerinde bir tercihtir. çantalara sığabilmeleri nedeniyle de yolculuklar için idealdir.