Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

dertleşmek

genellikle bir kişinin 'benim derdim var' şeklinde başlaması ve diğerinin 'o da bir şey mi, sen bendeki derdi bilsen' diye konuyu ele alarak devam etmesi şeklinde gerçekleşen eylem.

23.06.2015 19:18
  1. teknolojiye karşı direnmek

    özellikle belli bir yaşın üzerindeki insanlarda görülen, teknolojik aletleri öğrenmeyi ve kullanmayı reddetme durumudur. mecbur kalınmadığı müddetçe sorun değildir, zaten çocuklarından ve torunlarından her türlü yardımı görürler. belki de güzel olan budur, daha az teknoloji, daha az stres.

     
  2. 14 katlı apartmanda asansörün bozulması

    insanın telaşa kapılmasına neden olan, ev tutarken birinci ya da ikinci katların tercih edilmesi gerekliliğini vurgulayan bir durumdur. bu risk her zaman olduğuna göre, insan yüksek katlardan ev tutmamalı, asansöre ihtiyaç duymadan da çıkabileceği bir katta yaşamalıdır.

     
  3. kişinin sanaldaki adının farklı olması

    insanların genellikle tanımadığı kişilerin olduğu sitelere üye olması nedeniyle gerçek adlarını kullanmaya gerek duymaması ve kendilerine farklı bir ad seçmesi durumudur. gerçek adını kullanan çok az kişi olduğu tahmin edilmektedir. tercihler farklı bir isimden yanadır.

     
  4. doraemon

    insan arkadaşı olan nobita ve ailesiyle beraber yaşayan, cebinden çıkardığı tuhaf ve sihirli aletler ile her defasında ikilinin başının derde girmesine neden olan mavi renkli robot kedi. kendisinin ve nobita'nın maceralarının anlatıldığı çizgi film serisi oldukça eğlencelidir.

     
  5. çizilen resimlerde bacadan yaz kış duman tütmesi

    ilkokul yıllarında, elimize boya kalemlerimizi alıp resim yapmaya başladığımızda, işimize harika bir şekilde odaklanmamız sonucunda her bir ayrıntıyı çizmemiz ama yaz-kış ayrımının aklımıza bile gelmediğini gösteren durumdur. şimdilerde ise yaz mıydı kış mıydı, siyah mı olsun gri mi, ağacın yaprakları dökülür mü, güneşin ışınları mı olur gibi düşüncelerle resmi bitiremeyeceğimiz ve hiç eğlenemeyeceğimiz acı bir gerçektir.