Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

dinleme kültürü

çoğu insanda olmayan/olmayacak olan kültürdür.

buradaki 'çoğu' kelimesi büyük harflerle yazılmak istenmiştir.

23.06.2015 19:23
  1. yataktan kalktığı gibi işe gitmek

    çeşitli sıkıntılardan dolayı erken uyanamamış ve işe geç kalmış insanın yataktan kalkar kalmaz hızlı bir şekilde üzerini giyinmesi ve koşa koşa iş yerine varması durumudur. bir gün yapıldığında tuhaf karşılanmayablir, ancak sürekli oluyorsa insan kendine bakmalı ve bu durumu değiştirmelidir. toplumda, özellikle iş yerlerinde her şeyin başı insanın dış görüntüsü olduğuna göre, umursanmayacak bir konu değildir.

     
  2. kamu kurumuna kargocunun sıklıkla gelmesi

    özellikle kadınların internetten kıyafet ve ayakkabı alarak bu işlemi daha çok gerçekleştiriyor olmaları gerçeğinden yola çıkarak, bahsedilen kamu kurumunda çalışan kadın sayısının fazla olması ve internetten alışveriş yapıyor olmaları durumudur. kargocular bu durumdan memnundur.

     
  3. faturaların hepsini aynı gün yatırmak

    çalışanların maaşlarını aldıkları günde, hemen bütün borçlar ödensin de kafada sıkıntı kalmasın düşüncesiyle elektrik, telefon, su, doğalgaz faturalarını ödemesi, sonra da iç rahatlığıyla maaşından kalan paranın hesabını yapmaya başlaması durumudur.

     
  4. kendi başlığına yazılınca duyulan mutluluk hissi
     
    (Bkz: açılan konuya yazılanların mutluluk vermesi)
  5. konuşurken bir anda sesini yükseltmek

    iki ya da daha fazla insan sohbet ederken, konuşulan konulardan birinde kurulan bir cümlenin sohbet eden kişilerden birini rahatsız etmesi ve bu rahatsızlığını belli etmek amacıyla o kişinin yüksek sesle konuşmaya başlamasıdır. eğer daha önce böyle bir şey yapmayan bir kişiyse bu, diğerleri şaşırır. ses biraz da hiddet içeriyorsa korkutur da. her insanın hassas bir noktası olduğunun farkında olunmalıdır.