Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

dertleşmek

genellikle bir kişinin 'benim derdim var' şeklinde başlaması ve diğerinin 'o da bir şey mi, sen bendeki derdi bilsen' diye konuyu ele alarak devam etmesi şeklinde gerçekleşen eylem.

23.06.2015 19:18
  1. üç aylarda oruç tutmak

    çevremde genellikle yaşlı insanlar tarafından yapıldığını görerek, ölüme yaklaşınca hissedilen korkudan kaynaklı olduğunu düşündüğüm, bazı insanların ise genç yaşta dini inançlarının kuvvetli olmasından dolayı yaptıkları üç ayı oruçlu geçirme durumu.

     
  2. yüzünü yıkamayan insan

    sabah uyanınca yüzünü yıkamaya üşenen ve yıkamadan kahvaltı yapıp günlük işlerine bakan insandır. bu insana da çocukken geceleri şeytanın yüzünü yaladığı, bu nedenle sabahları yüzünü yıkaması gerektiği söylenmiştir ve alıştırılmıştır, ama sonradan üşengeçlik alışkanlığı bastırmıştır.

     
    (Bkz: üşenmek)
  3. uçakta acil çıkış sırasından bilet almak

    uçağa çok binen ve rahatına düşkün insanların keşfettiklerini düşündüğüm, şimdi okuyunca kulağa güzel gelen, farkında olmadığım ve daha önce hiç duymadığım bir durum. ilk fırsatta denemek ve uçuş sırasında rahat etmek lazımdır.

     
  4. çok cepli pantolon giymek

    yanında çanta taşımaktan hoşlanmayan insanlarca tercih edilen, çok fazla cep olduğundan dolayı yanına istediği eşyasını rahatlıkla alabilen, çok da güzel bir görüntüsü olmayan ama bu ceplerden dolayı kullanım açısından rahatlık verdiğini düşündüğüm pantolonları giyme eylemi.

     
  5. çavdar tarlasında çocuklar

    teoman'ın gönülçelen adlı şarkısından dolayı merak ettiğim, adı sonradan çavdar tarlasında çocuklar olarak değiştirilmiş -aslında özgün adı bu olan- severek ve ilgiyle okuduğum bir j. d. salinger romanı. kitapta herkesin kendinden bir şeyler bulmaması mümkün değildir.

     
    (Bkz: gönülçelen)(Bkz: j.d.salinger)