Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

şeker portakalı

küçük prens'le beraber çok sevilen bir çocuk kitabı.

23.06.2015 18:53
  1. perili köşk

    insanın zaman zaman keşke gerçek olsa dediği, pek çok korku filmine ve dizisine konu olmuş efsanevi köşk. aynı zamanda 2003 yapımı, eğlenceli bir eddie murphy filminin de adı. -the haunted mansion-

     
    (Bkz: Eddie Murphy)
  2. hayat arkadaşı

    evli olan çiftlerin birbirleri için kullandıkları, hayatı her anlamda paylaştıklarını belirten söz. bazı evliliklere baktığımızda bu arkadaşlıktan eser göremesek de, bazı çiftler bu sözü gerçek anlamıyla çok güzel bir şekilde yansıtmaktadırlar.

     
  3. zorluk çıkarmak

    herhangi bir işin yapılmasını geciktirmek ya da engellemek amacıyla sorun yaratmak, işin tamamlanmaması için çaba göstermek anlamında kullanılan söz öbeği. böyle şeyler yapan insanları anlamak mümkün değildir, hissettikleri kin mi, öfke mi, kıskançlık mı bilinmez.

     
  4. hansel ve gretel

    hep anlatılan, pek çok filme de konu olmuş, çocuk kitaplarında geçen masal. her duyduğumuzda/okuduğumuzda/izlediğimizde çocukların arkalarında bıraktığı ekmek kırıntılarını hayvanların yemesi bizi üzmüş, cadının şekerden yapılmış evine ise sahip olmanın hayalini kurmuşuzdur.

     
  5. lafı değiştirmek

    insanların sohbet sırasında konuşmak istemedikleri bir konudan bahsedildiği zaman, konunun kapanması için başka bir konu açmaları durumu. karşı taraf genellikle bu duruma kızar ve kendi konusuna dönmek için ısrar eder. ama anlayışlı olmak gerekir, belki adamın hassas bir noktası vardır.