Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

öğüt

insanın bazen dinlemeye/almaya çok ihtiyacı olduğu sözler. ancak bu acılı insan çevresinde içinde bulunduğu sıkıntılı duruma yakın bir kişi olmamasından ötürü köşesine çekilmiştir ne yazık ki.

23.06.2015 19:11
  1. milan kundera

    kitapları ile sürekli karşıma çıkan bir yazar olmasına rağmen henüz tek bir kitabını bile okuyamadığım, özellikle varolmanın dayanılmaz hafifliği kitabı ile ünlenmiş, gülüşün ve unutuşun kitabı, ölümsüzlük, kimlik, yavaşlık, roman sanatı gibi kitapları da olan yazar.

     
  2. ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol

    içi farklı dışı farklı olan insanlara söylenen, son dönemlerde bu şekilde yaşamanın giderek zorlaştığı, derin anlamlı, herkesçe bilinen ve kullanılan, mevlana celaleddin-i rumi'ye ait bir söz.

     
    (Bkz: Mevlana)(Bkz: Mevlana Celaleddin-i Rumi)
  3. evde boş boş oturmak

    özellikle tatil günlerinde, hafta içinin yoğunluğunu ve yorgunluğunu üzerinden atmak isteyen insanın, herhangi bir şey yapmak istememesi sonucu yaptığı eylem. eylem bile denemez aslında ama, oturmak bir eylem olduğuna göre ve dinlenmek amaçlı yapıldığına göre eylemdir, eylem.

     
  4. muazzez ilmiye çığ

    sümer hayvan masalları, bereket kültü ve mabet fahişeliği, ortadoğu uygarlık mirası, kuran, incil ve tevrat'ın sümer'deki kökeni gibi sümer ve hitit kültürleriyle ilgili çok sayıda kitabı olan, 1914 bursa doğumlu sümerolog.

     
  5. kusmak

    yapıldıktan sonra insanı rahatlatan, gün içinde yediğimiz bütün yiyeceklerin dışarıya çıkmasına ve görenlerin midelerinin bulanmasına neden olan eylem. beynimizin içindeki bazı kötü anıları, acı veren düşünceleri de kusabilsek keşke diye düşünmeme neden olan güzel fiil.