Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

öğüt

insanın bazen dinlemeye/almaya çok ihtiyacı olduğu sözler. ancak bu acılı insan çevresinde içinde bulunduğu sıkıntılı duruma yakın bir kişi olmamasından ötürü köşesine çekilmiştir ne yazık ki.

23.06.2015 19:11
  1. ucunda ölüm yok ya

    yapılacak olan işin ya da gerçekleşecek olan olayın sonunun kötü olmayacağını belirten, avunmak/avutmak amacıyla kullanılan söz. bu söze göre olabilecek en kötü şey ölümdür, ancak bahsedilen olayda öyle bir olasılık yoktur, bu nedenle insanın içi rahat etmelidir.

     
  2. kızmak yerine susan insan

    mücadele etme gücü kalmamış ve hayattan soğumuş insandır. normal bir insanın kızacağı, hatta ortalığı yıkacağı bir davranışa o susarak cevap veriyorsa, gerçekten kızmamıştır. herhangi bir duygu hissetmiyordur bu insan artık. hissetmeyince de tepki vermiyordur. diğer insanlar bir gün içinde biriken kızgınlığın patlayacağından ve kötü sonuçlar yaratacağından korkarlar, ama böyle bir şey olmayacaktır aslında. bu insan ömrünün sonuna kadar susacak ve zamanı gelince yine sessizce dünyadan ayrılacaktır.

     
  3. no pain no gain

    başarının yolunun acılardan geçtiğini anlatan ingilizce söz. insan hayatı boyunca yaşadığı acıları oflayıp puflayarak hatırlamak yerine hepsinden elde ettiği tecrübeleri birer kazanca dönüştürüp hayatına ona göre devam eder. bu tercübelerle daha güçlü ve daha bilgili olur.

     
  4. yazara hayranlık

    kişinin uzun yıllar boyunca bir yazarın bütün eserlerini severek okuması, yeni kitaplarını takip etmesi, yazarın hayatını, düşüncelerini, bakış açısını bilmesi, artık o yazarla arkadaş olabilecek kadar çok bilgiye sahip olması durumu. insan kendini o yazara ne kadar yakın hissederse hissetsin, gerçekte onunla hiçbir zaman arkadaş olamayacak, yazarın kitaplarındaki karakterlerin bazılarını kendine benzetip avunacaktır. elden ne gelir.

     
  5. yeni farkedilen yazar

    kitap okumayı seven insanın yeni kitap almak amacıyla araştırma yaparken, farklı bir yazarın kitabıyla karşılaşması ve ilginç bularak alması, kitabı okuduğunda çok sevmesi ve yazarın diğer eserlerini araştırması, pek çok kitabı olduğunu fark edince daha önce hiçbirini okumamış olmasına şaşırması durumudur. yazarın diğer kitapları da elden geldiğince edinilir ve okunur. hayatına yeni bir yazar girmesi kitap kurtları için inanılmaz güzel bir duygudur.