Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

şeker portakalı

küçük prens'le beraber çok sevilen bir çocuk kitabı.

23.06.2015 18:53
  1. nişan atmak

    evlenmek amacında olup da nişanlanan iki insanın genellikle sonradan anlaşamadıklarını fark etmeleri üzerine nişanı bozmalarıdır. bazen iki taraf da üzülür, bazen bir taraf. aileler içinse oldukça can sıkıcı bir olaydır. onlar bir an önce çocuklarının evlenmelerinin hayalini kurarlar. nişanı bozmak demek, yeni bir evlilik için uzun süre beklemek demektir. oysa onların büyük hayalleri vardır ve çabucak olsun isterler.

     
  2. simitçiden simit almak

    kahvaltı yapacak vakti bulamamış ya da evde kahvaltı yapmaktan hoşlanmayan insanın, işe ya da okula giderken, genellikle yol kenarlarında bulunan simitçilerden simitini alması ve isterse elinde, isterde okulunda/işyerinde çoğu zaman çay eşliğinde yemesi durumudur.

     
  3. zarfa yanlış evrak koymak

    bir kamu kurumunda çalışan kişinin dalgınlık, yorgunluk gibi nedenlerle bir kuruma göndereceği zarfın içine başka bir kuruma gönderilmesi gereken yazıyı koyması durumudur. eğer hemen fark ederse sorun çıkmaz, ama fark etmezse yazı ilgili kurumdan gelene kadar bir hayli zaman geçer. eğer acil bir yazıysa, amirlerden azar işitip birtakım cezalar alabilir, ama acil değilse yazı yeniden gideceği doğru yere postalanır.

     
  4. çiftlerin birbirine benzemesi

    benim de zaman zaman fark ettiğim ve şaşırdığım, belki de insanlar farkında olmadan kendi yüz yapılarına benzeyen insanları seçiyorlar diye düşünmeme neden olan tuhaf durum. belki de sevginin böyle bir etkisi vardır, uzun süre sevince ve beraber olunca insanlar birbirlerine benziyorlardır. ya da kafamızda 'bu iki insan birlikte' ifadesi yer ettiğinden öyle algılıyoruzdur. nasıl olursa olsun tuhaf bir durumdur.

     
  5. dışarıdan gelindiğinde oluşan içerisi sıcak hissi

    genellikle merdiven çıkarak o ortama gelmiş insanın, terlemesi nedeniyle içeriye adımını atar atmaz bunaltacak derecede bir sıcaklık hissetmesi durumudur. rahatsız olur ve içeride oturmak istemez, ancak bir süre sonra alışır ve herhangi bir sorun kalmaz.