Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

KPSS

sadece adıyla bile pek çok genci strese sokan sınav.

23.06.2015 19:05
  1. susanna tamaro

    yıllar önce can yayınlarından çıkan 'yüreğinin götürdüğü yere git' isimli kitabı büyük bir ilgiyle okunan, benim de o yıllarda tanıdığım, büyülü çember ve anima mundi isimli kitaplarını merak ettiğim, 1957 doğumlu, genellikle karamsar yazan italyan yazar.

     
    (Bkz: yüreğinin götürdüğü yere git)
  2. karam

    uzun yıllar önce dinlediğimiz, sözlerini hala anımsadığım eğlenceli bir hakan peker şarkısı. evet, bir zamanlar hakan peker gençti -burak kut da öyle- şarkılar yapardı, sevilirdi, dinlenirdi, eski zamanlardı.

     
  3. Bu notlar düzelmezse yazın seni sanayiye veririm söylemi

    erkek çocukların derslerine daha çok çalışmaları için korkutmak amacıyla aileleri tarafından kullanılan, bazen işe yarayan ama ders çalışma isteği olmayan çocuklarda hiçbir işe yaramayan cümle. o kadar ki, çocuk ders çalışmaktansa sanayide çalışmayı daha çok sever.

     
  4. için kabarmış

    kahve falı bakanların çok sık kullandığı, baktıranların ise çok sık duyduğu cümle. bu cümle yüzünden kahve falı bakmak çok kolaydır, herkese söylersin ve genellikle de doğrudur.

     
    (Bkz: Kahve falı)
  5. senin için her şeyi yaparım

    ya çok mutlu bir anda ya da çok kötü bir anda dile getirilmiş, söylemenin çok tehlikeli olduğu bir cümledir. bu 'her şey' o kadar geniştir ki, karşı taraftan gelen isteklere göre insan söylediği lafa pişman olabilir, ancak iş işten geçmiş olur genelde.