Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

dinleme kültürü

çoğu insanda olmayan/olmayacak olan kültürdür.

buradaki 'çoğu' kelimesi büyük harflerle yazılmak istenmiştir.

23.06.2015 19:23
  1. insanın bir değer olarak kabul görmemesi

    günümüzde eskiye oranla artmış olan, insanların kendilerini tanıtırken öncelikle ne iş yaptığı, hangi okuldan mezun olduğunu söylemesi ve zaten merak edilenlerin de bunlar olması, giyimi ve görüntüsü güzel insanların daha çok değer görmesi gibi pek çok şekilde karşımıza çıkan üzücü durum.

     
  2. hamburger

    insanların -özellikle öğrencilerin- dışarıda yemek yiyecekleri zaman tercih ettiği, yanında patates kızartması ve bir içecek ile servis edilen, her yerde bulunabilen, bazı insanların eve sipariş vererek yediği, zararlı olduğu söylenmesine rağmen oldukça sık tüketilen yiyecek.

     
  3. aynı nakarat

    benim de aklıma hemen nazan öncel'i getiren, bıkmadan usanmadan hep aynı lafı söyleyen kimsenin o can sıkıcı lafı için kullanılan kelime grubu. bir kez iki kez neyse de, üç kez, beş kez olunca insan bunalmakta ama yine de karısındaki kişi kırılmasın diye bir şey söylememektedir. yapacak bir şey yoktur.

     
  4. sağlıklı yaşam için yürümek

    kilo vermek, kafa dağıtmak ya da mecburiyetten yapılan yürüyüşün, sadece sağlıklı bir yaşama sahip olmak amacıyla yapılması durumudur. gerçekten faydalı ve gereklidir. günümüzde oluşan bilinçlilikle bunu yapan insan sayısı çoğalmıştır ve daha da artacağı umulmaktadır.

     
  5. amirine yalakalık yapmak

    her kurumda muhakkak bulunan, konuşmayı seven ve ağzı iyi laf yapan çalışanların çeşitli sebeplerden ötürü amirini sürekli övmesi durumudur. bazı amirler bunu sevip o kişiye karşı farklı davransalar bile, birçoğu da bu davranışı sevmemekte ve hiçbir şekilde ayrımcılık yapmamaktadır.