Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

dinleme kültürü

çoğu insanda olmayan/olmayacak olan kültürdür.

buradaki 'çoğu' kelimesi büyük harflerle yazılmak istenmiştir.

23.06.2015 19:23
  1. jölenin saç dökmesi

    arada sırada kullanan insanlarda sorun olmayacağını, ancak her gün fazlaca kullanan ve saçlarını temizlemeden uyuyan insanlara etkisi olabileceğini düşündüğüm durum. bu her konuda böyledir aslında, fazlası zarardır ve özenle kullanmak, temizliğe dikkat etmek gerekir.

     
  2. herkesin acısının kendine büyük olması

    empati kuramamanın sonucunda oluşan durumdur. insan kendi yaşadığı acıyı anlatırken dünyanın sonuymuşçasına bahseder de, başkasının acısını olabildiğince küçümser. herkes yaşadığı kadarını anlar sonuçta, başından geçmemiş bir olayın verdiği acının insanda yaratacağı yıkım tahmin edilemez. ama yine de kendi acılarımız kadar büyük olabileceğini düşünerek, karşı tarafa o şekilde tepki vermek gerekir. acıdır sonuçta, can yakar.

     
  3. bunalmak

    insanın yaşadığı sıkıntı verici bazı durumlardan dolayı hissettiği yorgunluk, bıkkınlık, rahatsızlık durumu. geçmesi için bir şeyler yapılmazsa depresyona doğru ilerleyebilir. insan bu hissi fark eder fark etmez sevdiği faaliyetleri yapmalı, gerekirse bir arkadaşıyla konuşmalı, yürüyüşe çıkmalı, rahatlatıcı müzikler dinlemeli, kafasını dağıtmak amacıyla film izlemeli ve kitap okumalıdır. bu iç sıkıntısını gidermenin pek çok yolu bulunmaktadır.

     
  4. etkileyici ses tonu

    özellikle bankalardan arayan kişilerin sahip olduğu, bazı şarkıcılarda ve oyuncularda da bulunan ses tonudur. insan bu ses tonuna sahip kişileri saatlerce dinleyebilir, bıkmadan usanmadan onlarla konuşabilir. sonradan sahip olunamayacak, doğuştan gelen bir özelliktir ayrıca.

     
  5. iş yerinde ders çalışmak

    genellikle açıköğretim fakültesinde okuyan çalışanların iş yerlerine ders kitaplarını götürüp, işten vakit buldukça kitapları önlerine alıp birkaç konuyu okumaları şeklindeki eylemdir. sınavlar yaklaştıkça bu eylem artar. işleri aksatmadığı sürece sorun çıkaran olmaz.