Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

öğüt

insanın bazen dinlemeye/almaya çok ihtiyacı olduğu sözler. ancak bu acılı insan çevresinde içinde bulunduğu sıkıntılı duruma yakın bir kişi olmamasından ötürü köşesine çekilmiştir ne yazık ki.

23.06.2015 19:11
  1. alarmı duymamak

    sabah erken kalkmak amacıyla kurulan alarmın geç uyumuş ya da fazla yorgun olup da derin uyuyan insan tarafından duyulmayarak sabah erken kalkma gerekçesi olan işi gerçekleştirememesi durumudur. eğer bu kişi çalışan bir kişi ise, alarmı duymadığını fark edince korkuya kapılıp büyük bir strese girecektir. acele etmeye çalıştıkça eli ayağına dolaşacak ve işine daha da geç kalacaktır.

     
  2. il dışından gelen misafire sadece kahve ikram etmek

    gelmeden önce haber vermemiş ve gelinecek en kötü zamanda gelmiş misafire -hele bir de sevilmeyen biri ise- yapılan durum. önceden geleceğini haber vermiş ve gideceği yerdeki insanlar tarafından sevilen ve beklenen kişiye ise sadece kahve ile yetinilmeyecek, daha pek çok içecek ve yiyecek de ikram edilecektir. kısaca duruma göre değişen bir durumdur.

     
  3. facebookta albüm oluşturmak

    insanların özellikle düğün, nişan, doğum, mezuniyet, gezi gibi özel günlerinde çekmiş oldukları fotoğrafları listelerinde bulunan aile yakınları ve arkadaşları görebilsin diye ve hepsini toplu halde yükleyebilmek amacıyla facebook üzerinde gerçekleştirdikleri eylem. bir de başlıkları olur bu albümlerin 'italya gezisi', 'kuzenimin düğünü', 'mezuniyet gecem', 'bilmemkimin nişanı' gibi.

     
  4. işten geç çıkmak

    günlük işlerini çeşitli nedenlerden ötürü mesai bitimine kadar yetiştirememiş çalışanın, mesai sonrasında iş yerinde kalarak kalan işlerini bitirmesi ve bu nedenden ötürü evine daha geç bir saatte gitmesi durumu. eğer çalışan kendi isteğiyle bu eylemi gerçekleştiriyor ise bir sorun yoktur, ancak zorunda bırakılmışsa işler genellikle pek severek yapılmaz.

     
  5. sözlüğe telefondan yazmak

    yanlış kelime yazma olasılığı yüksek olan, bilgisayardaki rahatlığı vermeyen, ancak bilgisayar başında oturmaktan sıkılmış ya da bilgisayarından uzak bir ortamda bulunup da yine de sözlüğe yazmak isteyen insanın eylemi. bilgisayardan hızlı hızlı yazmaya alışmış insan için can sıkıcı, büyük sabır gerektiren bir durum.