Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

kitap okuma saati

çalışan insanların fazla zamanlarını ayıramadıkları saattir. bir an önce uzun tatillerin gelmesi ve bu saatin süresinin uzaması beklenir.

23.06.2015 18:58
  1. sofraya tek kapta konulan yemek

    genellikle köylerde yapılan -eskiden daha çok, özellikle düğün yemeklerinde- modern insanın yapmayı asla tercih etmeyeceği durum. herkesin aynı yemeğe kaşığını sokacak olması gerçeği bazı insanlara kötü gelmektedir. yalnız yaşayan insanların ise her gün yaşadığı durumdur.

     
  2. sulu yemek yapmayı bilen erkek

    yemek yapmayı seven ve her türlü yemeği öğrenmek isteyen erkeğin, sulu yemekleri de öğrenmesi ve yapması durumudur. annesi öğretmiş olabilir, yalnız yaşarken kendisi öğrenmiş olabilir, eşi öğretmiş olabilir. nasıl öğrenmişse öğrenmiştir, önemli olan yarattığı farklılıktır.

     
  3. salatalık kokusu

    özellikle dalından koparıldığında taze taze insanın burnuna dolan, insanın arka arkaya üç-beş tane salatalık yemesine neden olan o güzel koku. sırf bu nedenle bile bahçeye salatalık ekilmeli, dalından koparıp koklamalı, sonra da afiyetle yenmelidir.

     
  4. sandık kokusu

    uzun yıllar boyunca çeyiz hazırlayan ve el emeği olan bütün o parçaları sandığında saklayan kadınların en çok sevdiği kokulardan birisidir. şimdilerde ne çeyiz kalmıştır, ne de sandık. bu kokuyu bilen ve seven kadın sayısı da bu nedenle azalmaktadır.

     
  5. vantilatör

    eskiden daha sık kullanılan, şimdilerde neredeyse her evde ve iş yerinde klima olmasından dolayı ihtiyaç duyulmayan, zaman içinde daktilolar gibi nostaljik bir alet olacak olan, klimalardan daha çok sevdiğim, serinlemek amacıyla kullanılan sevimli cihaz.