Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

kitap okuma saati

çalışan insanların fazla zamanlarını ayıramadıkları saattir. bir an önce uzun tatillerin gelmesi ve bu saatin süresinin uzaması beklenir.

23.06.2015 18:58
  1. yazın kilo verip kışın almak

    genellikle kadınların ilgi alanına giren, yaz mevsiminde içinde ince görünmeyi tercih edecekleri kıyafetler giymek istemelerinden dolayı az yemeleri, rejim yapmaları ve sonucunda kilo vermeleri, kış mevsiminde ise zaten kat kat giyildiğinden içinde nasıl göründüklerinin önemi olmayan kıyafetler tercih ettiklerinden dolayı kiloyu umursamayıp diledikleri gibi yiyip içmeleri ve sonucunda kilo almalarından oluşan durum.

     
  2. şansı yaver gitmek

    şans gerektiren olaylarda ya da oyunlarda oyunu kazanmış, olayda ise olumlu sonuç almış insanlar için kullanılan söz öbeği. hiçbir başarı söz konusu olmaz bu durumlarda, o kişinin sadece şansı yaver gitmiştir -belki de kıskançlıktan- yoksa asla mümkün olmazdı böyle bir durum.

     
  3. kız bebeklerin tatlılığı

    genellikle kendilerine erkek çocuklarından daha şirin ve daha renkli giysiler yapıldığından dolayı insanlarda oluşan algıdır. oysa giysilerini çıkardığımızda erkek çocuklar da kız çocuklar da aynı sevimliliktedir. şirin ve farklı giysiler giymiş erkek çocukları da çoğu zaman kız çocuklarının aldığı tepkiyi alır.

     
  4. huşu içinde konu açmak

    aklına bir sürü konu gelmiş yazarın, tek tek bütün konuları açması, açtıkça aklına yenilerinin gelmesi, yenilerini açtıkça onlardan ilham alarak daha da yenilerinin aklına gelmesi ve onları da açması şeklinde devam eden durum. öyle ki diğer yazarlar hepsine yetişememekte ve açılan pek çok konuya cevap yazmayı diğer güne bırakmaktadırlar. ilham olduğu sürece bu durum devam edecektir. ilham perilerimiz hep bizimle olsun.

     
  5. avucunu yalamak

    insanın uzun zamandır hayalini kurduğu bir olayın gerçekleşmemesi ve beklediği olumlu gelişmenin olmaması durumunda kullanılan kelime grubu. çok büyük bir hayal kırıklığıdır ve insanı derinden üzer. beklentileri, hayalleri, umutları tamamen yeryüzünden kaldırmak gereklidir.