Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

öğüt

insanın bazen dinlemeye/almaya çok ihtiyacı olduğu sözler. ancak bu acılı insan çevresinde içinde bulunduğu sıkıntılı duruma yakın bir kişi olmamasından ötürü köşesine çekilmiştir ne yazık ki.

23.06.2015 19:11
  1. dalgacı mahmut

    ilham verici, insanın gülümsemesine neden olan, şairi daha çok sevmeme sebep olan, 'onun gibi bir şair tekrar gelmez.' dedirten, sevimli bir orhan veli kanık şiiri.

    spoiler

     
    (Bkz: orhan veli kanık)
  2. 35 yaş şiiri

    okul yıllarında türkçe derslerinde muhakkak konusu geçen ve her bir mısrasını tek tek okuyup açıklamaya çalıştığımız -özellikle dante kısmı sorulurdu- insanı düşündüren, hüzünlendiren harika yazılmış bir cahit sıktı tarancı şiiri.

     
  3. karanlık

    ışıksız ortam, gecenin rengi, çoğu çocuğun içinden adı bilinmeyen yaratıklar, hayaletler, korkunç canavarlar çıkacağını düşündüğü ortam. aynı zamanda kendini kötü hisseden insanların içinde bulundukları durumu tarif ederken kullandıkları kelime.

     
  4. oruç aruoba

    dili kullanış biçimini ilginç bulduğum ve sevdiğim, adını hatırlayamadığım bir kitabını yıllar önce kütüphanede görüp aldığım ve böylece kendisini tanımış olduğum, de ki işte, hani, yürüme, uzak, ile, yakın, benlik gibi kitapları olan, 1948 doğumlu yazar.

    spoiler

     
  5. varolmanın dayanılmaz hafifliği

    lise yıllarından beri merak ettiğim, ancak bir türlü okuma fırsatını bulamadığım, adı ile herkesin ilgisini çekmiş, 1987 yılında filmi de çekilmiş bir milan kundera kitabı. yakın zamanda okuyup merakımı gidermeyi umduğum kitap.

     
    (Bkz: milan kundera)