Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

Uyku

özellikle sıkıntılı zamanlarda insana iyi gelen, çoğu zaman anlamsız rüyaları içinde barındıran bir garip ve en gerekli hal.

17.06.2015 14:50
  1. bugün ne pişireyim
     
    (Bkz: bugün ne pişirsem)
  2. yabancı ülkede dolaşmak

    genellikle bir gezi grubuyla yapılan, yalnız yapıldığında da zevk verecek olan, ele bir adet günlük kullanımdaki cümlelere ait sözlük alarak yapılması gereken, ama ingilizce biliniyorsa onun da yeterli geleceği, o ülkeyi keşfetmek amacıyla, genellikle bir adet fotoğraf makinesi eşliğinde yapılan eğlenceli eylem.

    dönüş kısmı daha güzeldir. elinizde yüzlerce-binlerce fotoğraf, aklınızda bir sürü anı, ülkenizdeki tanıdıklarınıza anlatacağınız ziyaret ettiğiniz ülkeyle ilgili ilginç bilgiler ve daha bir sürü şey. yeterince paramız ve ziyaret ettiğimiz bir sürü ülke olsa keşke.

     
  3. tercih

    insanın bazen iki bazen de daha fazla şeyin arasından birisini seçerek onunla yoluna devam etmesini belirten, anlam bakımından ve işlevi bakımından en zor bulduğum kelime. çünkü insan bazen karar veremez, doğru tercihin hangisi olduğunu bilemez ve bu nedenle depresyona bile girebilir. çevredekiler onu zorlar, artık bir tercih yapması gerektiğini söyler, ama o hep sessizdir. çünkü yanlış yapmaktan korkmaktadır. bu nedenden ötürü işte en zor kelimedir, 'tercihin ne?' sorusu gibi can sıkan bir soru da yoktur.

     
  4. kararsız kalmak

    insanın geceleri uyumamasına, sürekli dalmasına, kimseyle doğru düzgün konuşmamasına neden olan, akıl karışıklığının hayatının her alanına yansıyıp, insanın günlük işlerini bile yapamamasına ya da eksik yapmasına sebep olacak can sıkıcı durum.

    yanlış da olsa bir karar verip bu yükten kurtulmak gereklidir, ama işte doğru olduğuna emin olana kadar acı çekmeye devam edilir. zor bir durumdur, insan bazen yardıma gereksinim duyar ve önüne gelene sorar, ama hiçbir zaman mantıklı açıklamalarla dile getirilen cevapları kabul etmez ve kararsızlığın acısı patlayana kadar öylece durur.

     
  5. yabancı dil bilmeyen kişinin yabancı sevgilisi olması

    genellikle internette başlamış ve google translate gibi çeviri sitelerinin yardımıyla ilerlemiş, zaman içinde kişinin günlük kullanılan kelime ve kelime gruplarını öğrenmesi ile kolaylaşmış, pek çok insan tarafından tuhaf karşılanan durumdur. kişi gerçek aşkı bulduğunu düşündüğü sürece dil pek de önemli gözükmemektedir.

     
    (Bkz: google translate)