Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

Uyku

özellikle sıkıntılı zamanlarda insana iyi gelen, çoğu zaman anlamsız rüyaları içinde barındıran bir garip ve en gerekli hal.

17.06.2015 14:50
  1. kalıcı makyaj

    sağlıklı olmadığını düşündüğüm ama hakkında bir bilgimin olmadığı, her gün makyaj yapmak zorunda olan insanları büyük zahmetten kurtaracak, 'sabah erkenden yüzünü boya, akşam geç vakitte hepsini sil' uğraşından insanları kurtaracak makyaj.

     
  2. istemem yan cebime koy

    bir insan tarafından teklif edilen şeyi aslında çok istememize rağmen istemiyor gibi görünmek, ama kesin olarak reddetmemek durumunu anlatan söz. genellikle rüşveti tarif etmek için kullanılan söz ki tam anlamını verir.

     
  3. fareli köyün kavalcısı

    ilkokul yıllarında okuduğumuz resimli kitaplarda anlatılan, bir köyü farelerin basması üzerine kavalından çıkan ses ile farelerin aklını başından alan kavalcının başına gelenlerin anlatıldığı, sonu farklı kaynaklarda değişik şekillerde biten masal.

     
  4. bohçacı geldi hanım

    sırtlarında taşıdıkları bohçanın içinde bulunan çeşit çeşit parçaları kadınlara satmak amacıyla eskiden mahalle mahalle dolaşan kadınların mahalleye geldiklerini bildirmek amacıyla yüksek sesle söyledikleri söz. şimdi düşününce bir nevi ayağa hizmetmiş aslında.

     
  5. annengile selam söyle

    bir süredir görülmemiş yakın bir akrabanın ya da arkadaşın çocuğuyla herhangi bir yerde karşılaşılması durumunda, çocuğun hal hatırının, derslerinin sorulup ayaküstü bir süre sohbet edilmesinin ardından, vedalaşmadan önce çocuğa söylenen cümledir. çocuğun hatırlayıp da ailesine ileteceği ile belirsizdir.