Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

Uyku

özellikle sıkıntılı zamanlarda insana iyi gelen, çoğu zaman anlamsız rüyaları içinde barındıran bir garip ve en gerekli hal.

17.06.2015 14:50
  1. şey her zaman ayrı yazılır

    okul yıllarında, türkçe derslerinde öğrenilmiş olmasına rağmen, günlük hayatta çoğu zaman yanlış kullanımın olduğu kural. özellikle internet ortamında bu 'şey'li kelimelerin sıkça yanlış yazıldığını görüp üzülmek mümkündür. buna rağmen dikkat eden ve takdir edilen fazlaca insan da vardır.

     
  2. hakkında hayırlısı olsun
     
    (Bkz: hayırlısı)(Bkz: hayırlısı neyse o olsun)
  3. sürekli haberleri izleyen evin babası

    ülkemizde ve dünyada neler olup bittiğinden haberi olsun isteyen ve bu nedenle her akşam haberleri kaçırmadan izleyen babadır. çoğu baba böyle olduğundan olsa gerek ailelerde artık bu duruma alışılmıştır ve o saatlerde kumanda babaya bırakılmaktadır.

     
  4. fosforlu kalemle ders çalışmak

    öğrencilerin özellikle sınav dönemlerinde kitaplardaki önemli bilgileri rengarenk kalemlerle çizmeleri ve kitaba tekrar göz atmaları gerektiğinde sadece çizili kısımları okuyarak kolaylık sağlamaları durumudur. akıllıcadır, zamanı güzel değerlendirmenin iyi bir örneğidir.

     
  5. ip atlamak

    genellikle pikniklerde top oynayan çocukların yan tarafında, kadınlarca yapılan eylemdir. tek başına da yapılır, oldukça zevklidir. çocukken hepimiz atlamışız, büyüdükçe yapmaz olmuşuzdur. ama elimize yapma fırsatı geçse kaçırmayacak, anılarımızı tazeleyeceğizdir.