Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

KPSS

sadece adıyla bile pek çok genci strese sokan sınav.

23.06.2015 19:05
  1. Karne günü

    öğrencilerin yıl içinde katıldığı derslerde aldığı notları gösteren karnelerin öğretmenler tarafından dağıtıldığı, öğrencilerin ve öğretmenlerin tatile gireceğinin göstergesi olan, herkes tarafından sevinçle karşılanan, yıl boyunca beklenen özel gün.

     
  2. soru bankası

    öğrencilerin daha çok soru çözüp bu konuda hızlanmaları, böylece sınavda zorlanmamaları amacıyla çeşitli sınavlar için hazırlanmış kitaplara verilen isim. çözdükçe hemen biter bu kitaplar ve bir yenisi alınır. konu anlatımlı kitaplardan daha çok satılır.

     
  3. paranın üstünü cebe atan çocuk

    ailesi ya da bir aile yakını tarafından markete genellikle ekmek almaya gönderilen çocuğun paranın üstünü kendine ayırması durumudur. markete gönderen kişi tarafından alması söylenmişse sorun yoktur, ancak kendi kendine bunu yapmışsa doğru olmayacaktır.

     
  4. uyurken sayıklayan kişi

    genellikle gün içinde yaşadığı bir olayın etkisinde kalan ve gece yatağına yatıp uykuya daldığında bu olayla ilgili olarak sesli rüya gören kişidir. yalnızken sorun yoktur, ancak yanında uyuyan birisi varsa onun tatlı uykusundan uyanmasına neden olabilecektir.

     
  5. kağıdı buruşturup basket atmak

    herhangi bir şey yazmaya ya da çizmeye çalışan insanların, ortaya çıkan eseri beğenmemeleri üzerine gerçekleştirdikleri eylem. bütün bu basket topu olarak kullanılan kağıtların sonucunda ortaya öyle güzel bir eser çıkacaktır ki, kesinlikle geçen zamana değecektir.