Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

kitap okuma saati

çalışan insanların fazla zamanlarını ayıramadıkları saattir. bir an önce uzun tatillerin gelmesi ve bu saatin süresinin uzaması beklenir.

23.06.2015 18:58
  1. bulutlardan şekil çıkarmak

    bulut ve güneşin bir arada bulunduğu havalarda yapılabilecek, çocukların ve içindeki çocuğu kaybetmemiş olanların yapmaktan zevk aldığı ve kişinin hayal gücüne göre bulutların inanılmaz güzel şeylere benzetilebileceği eylem.

    bazen bulutu bir şeye benzetirsiniz ve o kadar çok benziyordur ki heyecanlanırsınız ve yakınınızda bulunan insanlara da gösterirsiniz ve onlar görmezler. sonra açıklarsınız, bak şurası şu, burası bu. en sonunda anlarlar ve hayret içinde kalırlar. bu da bir çeşit minik mutluluktur hayatta.

     
  2. uyku sevmemek

    her uyuduğunda kötü rüyalar gören ve bu nedenle uyumaktan korkan insanın zaman içinde uykuyu sevmemeye başlaması durumudur. mecburdur uyumaya, yapacak bir şey yoktur. ama her gece bir işkencedir, hep korkuyla uyanır ve söylenir kendi kendine: 'keşke uyumak zorunda olmasak.'

     
  3. mercimek köftesi

    kadınların genellikle altın günlerinde yaptığı ve misafirlerine ikram ettiği, yanında poğaça da olursa çayla beraber afiyetle yenecek olan harika köfte. kısırdan daha çok sevdiğim yiyecektir, şu anda fena halde canım çekmiştir, ama geç bir vakittir. zaten yapacak kimse de yoktur.

     
  4. ballıbaba

    şu dönemde çiçeklenmesi nedeniyle yol kenarlarında, kırsal arazilerde sürekli gördüğüm, genellikle pembe renkli çiçeklere sahip, çayı yapılan ve bu çayın pek çok rahatsızlığa iyi geldiğini bildiğim, ancak hiç denemediğim güzel bir bitki türü.

     
  5. görünmezlik pelerini

    özellikle harry potter serisi ile varlığına hayran olduğumuz, her insanın gerçek olmasını isteyeceği, sahip olsak neler yapardık diye zaman zaman hayali kurulan, bir zamanlar gerçekten yapılmaya uğraşıldığına dair haberler okuduğum hayali pelerin. ah keşke!