Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

KPSS

sadece adıyla bile pek çok genci strese sokan sınav.

23.06.2015 19:05
  1. birine ağzının koktuğunu söylemek

    yapılan bir sohbet esnasında ağzının koktuğunu fark ettiğimiz kişiye bu durumu belirtmektir. çoğu insan bunu yapamaz, çünkü karşı tarafın kırılacağından korkar. kırılmasa bile empati yapılarak karşı taraf zor bir durumda bırakılmak istenmez. bu durumda kalmamak için insan yediklerine dikkat etmelidir.

     
  2. sarımsak yiyen biriyle konuşmak

    ağızdan çıkan sarımsak kokusu nedeni ile, sarımsak yememiş olan kişiyi zor durumda bırakacak, bir an önce konuşmayı sonlandırmak ve oradan uzaklaşmak istemesine neden olacak, sarımsak yiyen kişinin ise bu durumu fark etmesi üzerine utanmasına ve kötü hissetmesine neden olacak durum.

     
  3. dolmuş beklemek

    herhangi bir yere gidecek olan ve bu eylemi dolmuşla gerçekleştirmek zorunda olan insanın, dolmuş durağında beklemesi durumudur. genellikle öğrenciler tarafından yapılır. saatlerce sürmemesi durumunda herhangi bir sorun yoktur, insan gideceği yere varsın yeter.

     
  4. dışarıdan okumak

    çeşitli nedenlerle okula gitme fırsatı olmamış insanların, okul kitaplarına çalışarak sınavlara girmeleri ve sınavları geçip mezun olmaları durumudur. eğitim alınmadığından biraz zordur, ama az bir çalışma ile sınavlar verilip okul bitirilebilir. ülkemizde oldukça yaygındır.

     
  5. iş yerindeki sessizlik

    yapılacak işlerini bitirmiş olan çalışanların, genellikle yorgunlukları nedeni ile koltuklarında oturmaları ve kimseden ses çıkmaması durumu. sürekli yoğun olan iş yerlerinde çalışanlar için bu sessizlik öyle güzeldir ki. ama kısa sürer, göz açıp kapamadan biter ve yoğunluk geri gelir.