Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

akraba

hep başkalarının daha iyilerine sahip olduğu insanlar topluluğu.

23.06.2015 19:16
  1. dizi klişeleri

    diziden bir oyuncu çıktığında, o oyuncunun karakterini öldürmek ya da diziden çıkarmak yerine başka bir oyuncunun o karakteri oynamaya devam ettiği can sıkıcı durum.

    ana karakterin hep ölümün eşiğine gelmesi, ama bir türlü ölememesi de bu duruma dahildir.

     
  2. film ve dizilerdeki anlam verilemeyen şeyler

    'köylü kızı' olarak karşımıza çıkan oyuncuların yüzlerinde çok makyaj olması, uzun süre ıssız bir adada kalan insanların vücutlarında tüylerin çıkmaması, kılık değiştiren karakterin en yakınları tarafından tanınmaması gibi saçma durumlardır.

     
  3. yazım yanlışı

    tabelalarda, ilanlarda, kitaplarda ve sosyal medyada sık sık karşılaştığım, özellikle -mı, -da, -ki gibi eklerle ilgili olarak ve de bir şey, her şey, hiçbir şey gibi kelimelerle ilgili olarak yapılan yanlışlardır.

    kitaplarda yapıldığı zaman gerçekten canımı sıkan olaydır, özellikle de sevdiğim bir yazarın kitabıysa. ünlü bir yayınevinin kitabında gördüğümde ise beni şaşırtan, demek ki 'herkes hata yapar' lafı doğruymuş diye düşünmeme neden olan durumdur.

     
  4. beleş

    her türlüsü insana tatlı gelen, en çok 'para' kelimesine sıfat olarak geldiğinde insanları mutlu eden, arapça kökenli bir kelime olduğunu öğrenip şaşırdığım, bedava, ücretsiz anlamlarına gelen kelime.

     
  5. cennet

    ölüm sonrası korkusunu azaltan, insanların iyi olmak için farkında olmadan gerekçe olarak kullandıkları, çocuk yaşta ölenlerin ve şehitlerin kesin olarak gittiğinin söylendiği, ölmeden dünya üzerinde bulunulması gerektiğine inandığım mekan.