Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

boşluk

insanın ruhuna yerleştiğinde hayatı anlamsız kılan yokluk.

23.06.2015 19:28
  1. hüzün

    bazen yalnızlıktan, bazen özlemden, bazen nefret-öfke-korku karışımından doğan ve insanda olumsuzluk yaratan daha pek çok duygunun sonucu olarak oluşan bir başka olumsuz duygu. aniden yakalayıveriyor insanı, çökertiyor, bazen ağlatıyor, ama genel olarak hiçbir şey yapmadan öylece bırakıveriyor. kalakalıyor zavallı insan ortada, bu duygu ile baş başa. nasıl mücadele edeceğini bilmeden, genellikle kimsesiz, kalbinde -belki de beyninde- oluşmuş bir ufak acı ile birlikte. ve en çok da gece, en çok bu gece.

     
  2. bir kereden bir şey olmaz

    sigara, alkol, uyuşturucu bağımlılarının bağımlı olmadan önce kendi kendilerini rahatlatmak için içlerinden geçirdikleri söz. en tehlikeli sözlerden birisi olduğu yeterli sayıda insan örneği ile kanıtlanmıştır.

     
  3. karanlık bir dünyada bilimin mum ışığı

    anlaşılır bir dilde yazılmış bilim kitapları araştırırken karşıma çıkan ve ilgiyle okuduğum, tübitak yayınları tarafından 1998 yılında basılmış bir carl sagan kitabı.

    spoiler

     
    (Bkz: carl sagan)
  4. carl sagan

    'karanlık bir dünyada bilimin mum ışığı' isimli kitabı ile tanıdığım ve sevdiğim, daha sonra hakkında araştırma yapınca cosmos isimli bir belgeseli olduğunu öğrendiğim, 'inanmak istemiyorum, bilmek istiyorum.' sözüne hayran olduğum, bilimi insanlara sevdirmek amacı ile herkesin anlayabileceği şekilde yazdığı kitapları ile tanınan bilim adamı. böyle insanlar çoğalmalı.

    spoiler

     
  5. canistan

    aylak adam ve anayurt oteli'ni okuduktan sonra merak ettiğim, ancak fırsat bulup da bir türlü okuyamadığım, yusuf atılgan'ın tamamlamadığı, diğer kitapları gibi yine yapı kredi yayınları tarafından basılmış romanı.

     
    (Bkz: yusuf atılgan)