Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

dertleşmek

genellikle bir kişinin 'benim derdim var' şeklinde başlaması ve diğerinin 'o da bir şey mi, sen bendeki derdi bilsen' diye konuyu ele alarak devam etmesi şeklinde gerçekleşen eylem.

23.06.2015 19:18
  1. çay sevmeyen insan

    sabah kahvaltıları da dahil olmak üzere, çay içmekten zevk almayan, ülkemizde oldukça tuhaf karşılanan insandır. hemen hemen herkes çay severken, ikram edildiğinde sevmediğini bu nedenle içmeyeceğini söyleyen insan hemen tepkilerle karşılaşacaktır: 'aa, olur mu hiç öyle şey?'

     
  2. yalakaların hızlı yükselmesi

    özellikle bazı iş yerlerinde çalışanların büyük mevkilerdeki insanlara yaptıkları yalakalık sayesinde önemli konumlara gelmeleri durumudur. çok çalıştığı halde o konuma henüz gelememiş insanlara yapılan en büyük haksızlıktır ve kişilerin çalışma isteğinin kırılmasına neden olur.

     
  3. yazmaktan çok okumayı tercih etmek

    uzun yıllardır kitap okuyan ve pek çok birikimi olan insanın, güzel eserler ortaya çıkarma ihtimali olmasına rağmen yazmayı tercih etmemesi ve daha çok okuması durumudur. aslında üzücüdür, oysa birikimini paylaşması hem okumayı seven insanlar açısından hem de kişinin kendisi açısından güzel olacaktır. ayrıca yazdıkça farklı bir tarzı olacak ve daha çok kendini bulacaktır. en azından bir kere denemesi, yazmanın verdiği zevki tatması gerekmektedir.

     
  4. bir ay yıkanmamak

    modern yaşamla birlikte ortadan kalkmış, yıkanmaya üşenen ya da su sıkıntısı olan bir yerde yaşayan insanlarca her an su bulunamaması nedeniyle yapılan eylemdir. düşününce kişi açısından pek çok sıkıntı yaratacağı ortadadır ve bu nedenle yapılmamaktadır.

     
  5. kayınvalideyle aynı evde yaşamak

    özellikle yeni evli çiftler için sorun yaratacak, zaman geçtikçe pek çok kavgaya sebebiyet verecek, hatta boşanmaya kadar götürebilecek durumdur. ekonomik açıdan uygunluk varsa ayrı bir eve çıkmak belki de en iyi ve genellikle sıkça tercih edilen bir çözümdür.