Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

kitap okuma saati

çalışan insanların fazla zamanlarını ayıramadıkları saattir. bir an önce uzun tatillerin gelmesi ve bu saatin süresinin uzaması beklenir.

23.06.2015 18:58
  1. yazın gelişine sevinmek

    bazı insanların üst üste giyilen kışlık kıyafetlerden bıkmaları, soğuk ve kapalı havaları sevmemeleri ve genellikle artık denize girebilecek olmalarından dolayı hissettikleri duygu. öğrenciler için söylenecek olursa, okulların kapanması ve tatile girilecek olmanın getirdiği mutluluk.

     
  2. cümlenin öğeleri

    yüklem başta olmak üzere, özne, belirtili ve belirtisiz nesne, dolaylı tümleç, zarf tümleci gibi cümlenin yapısını oluşturan temel öğelerdir. türkçe dersinin en sevdiğim konularından birisidir ayrıca, yüklemi bulduktan sonra tek tek sorular sorarak diğer öğeleri bulmak her zaman zevkliydi. çözümü 'aldı. kim aldı? ne aldı, neyi aldı? nereden aldı? ne zaman aldı? nasıl aldı?' şeklinde örneklendirilebilir.

     
  3. yastığın soğuk tarafı

    tam da şu günlerde güzel gelen, yaz mevsiminde yastığı ters çevirip kendisine ulaşmaya çalıştığımız ve bulunca zevkle kafamızı koyduğumuz taraftır. öyle iyi gelir, insanı öyle rahatlatır ki, yaz mevsiminde geceleri yapılacak bundan daha güzel bir eylem var mıdır bilinmez.

     
  4. sünnet davetiyesi

    genellikle üzerinde çocukların sünnet kıyafeti ile çekilmiş fotoğraflarının bulunduğu ve saçma sapan bir şiirin yazıldığı, sünnet düğününün yeri ile tarih ve saatini bildirmek amacıyla yapılmış davetiyelerdir. en gereksiz ve saçma şeylerdir.

     
  5. para olmayınca gerçekleşmeyen hayaller

    günümüzde her şeyin ucu paraya değdiği için, insanın bir an önce para kazanma hayali kurması ve para kazanmaya başlayınca da geçimini anca sağladığından dolayı gerçekleştiremediği ve çoktan hayal etmeyi bıraktığı, umudunu kaybettiği hayallerdir.