Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

kitap okuma saati

çalışan insanların fazla zamanlarını ayıramadıkları saattir. bir an önce uzun tatillerin gelmesi ve bu saatin süresinin uzaması beklenir.

23.06.2015 18:58
  1. telefonun mikrop yuvasına dönmesi

    günlük hayatta kullanımı artmış olan ve neredeyse her iş için yardımına ihtiyaç duyduğumuz, her yere taşıdığımız, her ortama aldığımız telefonların kaçınılmaz olarak kir içinde kalması durumudur. fırsat bulup da temizlenmez ve kiri de giderek artar.

     
  2. birinin lafını kesmek

    sohbet sırasında konuşan kişinin sözünün ortasında diğer bir kişinin konuşmaya başlaması durumudur. genellikle dinlemeyi bilmeyen insanlar tarafından yapılır ve bu artık bir alışkanlığa dönüşmüştür. bu insanlar kiminle konuşursa konuşsun hep aynı şeyi yaparlar. dinlemekten çok konuşmayı severler, bu nedenle de laf kesmek onlar için vazgeçilmezdir. uyarmak gerekir, ancak kendilerini kırmamak için bir şey söylenmez.

     
  3. olay yerinde iz bırakmamak için yapılması gerekenler

    herhangi bir kötü eylem gerçekleştiren kişinin, bu eylemin kendisi tarafından yapıldığının anlaşılmaması için arkasında hiçbir delil bırakmaması, olay yerini iyice kontrol edip, gerekli temizliği yapmasıdır. ama nedense filmlerde ne kadar önlem alınırsa alınsın, hep ufak bir iz bulunur. olayı gerçekleştiren şahsın dikkatsizliği mi, yoksa olayı araştıran görevlilerin aşırı dikkatli olması mı artık bilinmez bunun nedeni.

     
  4. çok uzağa gitmiş olamaz

    genellikle yabancı filmlerde duyduğumuz, kaybolan kişiyi arama çalışmalarında -karanlık bir ormandır büyük ihtimalle- arayan kişilerin kaybolan kişinin yakınlarda olduğunu belirtmek amacıyla kullandıkları söz. çok da uzağa gitmemiştir gerçekten, adamlar hep haklı çıkar.

     
  5. sağlık bakanlığının 1 milyon bisiklet dağıtması
     
    (Bkz: bedava bisiklet dağıtılması)