Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

kitap okuma saati

çalışan insanların fazla zamanlarını ayıramadıkları saattir. bir an önce uzun tatillerin gelmesi ve bu saatin süresinin uzaması beklenir.

23.06.2015 18:58
  1. sıra dayağı

    ilkokulda yaramaz ve dersi dinlemeyen bir öğrenciye sınıf öğretmeninin sinirlenmesi üzerine suçu olmadığı halde bütün öğrencilerin tek tek genellikle ellerine cetvelle vurulması suretiyle yapılan eylem. zamanında başımıza gelmişti.

     
  2. aborijin

    haklarında pek çok belgesel yapılan, insanların yaşamlarını merak ettikleri, marlo morgan isimli amerikalı yazarın bir çift yürek isimli kitabına konu olmuş olan avustralya kıtası yerlileri.

     
  3. marlo morgan

    okul yıllarında herkes tarafından okunan ve sürekli tarafıma önerilen, en sonunda edinip okuduğum bir çift yürek isimli avustralya yerlileri olan aborijinler hakkındaki kitabı ile oldukça ünlenmiş 1937 doğumlu amerikalı yazar.

     
    (Bkz: bir çift yürek)
  4. ayrılık

    bir süreliğine yaşanacaksa katlanılabilen, ama bir daha görüşmemek üzere yapılıyorsa insanı üzen, yıpratan durum. hele bu ayrılığa ölüm neden olmuşsa -insanın elinden de bir şey gelmeyince- insanı bitiren durum. yine de yola devam etmek, yeni insanlarla tanışmak ve en önemlisi unutmak gerekir. unutmak burada anahtar kelimedir. ne kadar zor da olsa denenmeli, yapılmalıdır. bir tek hayatımız varsa, onu üzülerek geçirmek saçmadır.

     
  5. balkabağı

    çekirdeklerini yediğimiz, tatlısı yapılan, pek çok hastalığa faydası olduğu söylenen, kocaman olanlarının yetiştirilip sergilendiği, özellikle yabancılar tarafından cadılar bayramı zamanında içi oyularak korkunç yüz şekli verilen bir meyve.