Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

Uyku

özellikle sıkıntılı zamanlarda insana iyi gelen, çoğu zaman anlamsız rüyaları içinde barındıran bir garip ve en gerekli hal.

17.06.2015 14:50
  1. zevkler ve renkler tartışılmaz

    genellikle insanların zevkini, tercihini, giyimini, yaşam tarzını tuhaf buldukları insanlar için kullandıkları, her bir insanın farklı olacağı, bu nedenle kimseyi hiçbir şekilde eleştirmemek gerektiğini, bunun insan olmanın bir özelliği olduğunu belirten söz. yine de insanların eleştirilerini kesmeye yetmez.

     
  2. verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz

    genellikle belediyelerin yol yapım çalışmaları sırasında, çalışmanın yapıldığı yerin kenarına koydukları, çoğu zaman üzerinde o ilin ya da ilçenin belediye başkanının fotoğrafını içeren tabelaya yazdıkları, yol yapım çalışması olduğunu da belirten yazı.

     
  3. küle basmak

    gerçekleştiren insanın cinler tarafından çarpılacağına inanılan, çoğu insan tarafından yapılmayan, rüyada yapıldığında ise şans getireceğine inanılan eylem. küçükken sinirlendiğim bir anda küle basmış ve hiçbir cin tarafından çarpılmamışımdır ayrıca.

     
    (Bkz: batıl inanç)(Bkz: hurafe)
  4. başkasının resmini profil resmi yapmak

    insanların genellikle sevdikleri, hayran oldukları bir ünlünün fotoğrafını, yeni anne olmuş kadınların ise bebeklerinin fotoğrafını profil resmi yapmaları durumu. bazen de bir film karakterinin fotoğrafı profil resmi yapılır ki, muhtemelen insan kendini yakın hissetmiştir o karaktere.

     
  5. el üstünde tutmak

    sevilen bir yakına ilgili davranmak, bir dediğini iki etmemek, özellikle evimizi ziyarete gelindiyse onun rahat edeceği her ayrıntıyı düşünmek durumu. bazen evin çocuklarına, bazen yaşlılarına, çoğunlukla misafirlere uygulanan durum. ama dikkat, fazlası zararlıdır.