Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

kitap okuma saati

çalışan insanların fazla zamanlarını ayıramadıkları saattir. bir an önce uzun tatillerin gelmesi ve bu saatin süresinin uzaması beklenir.

23.06.2015 18:58
  1. mızıkçı

    oyun oynayan çocuklar arasında oyunun kurallarına uymayan çocuk için kullanılan kelime. yetişkinler arasında ise herhangi bir durumda, diğer insanlara uymayı reddeden kişiler için de kullanılmaktadır. insana çocukluğunu anımsatıp hayallere dalmaya neden olan bir güzel kelimedir.

     
  2. kişinin soyadından memnun olmaması

    komik, tuhaf ya da okunuşu zor bir soyadı olan insanların, genellikle arkadaşlarının dalga geçmesi üzerine yaşadığı, bunun üzerine soyadını değiştirmek bile isteyebileceği durumdur. kişi soyadını kendi seçmemiştir, yapacak bir şey yoktur. bazı insanlar bu durumu umursamazken, bazı insanları gerçekten üzen bir durumdur.

     
  3. gözlük seçimi

    gözleri bozuk olan insanların, doktorun gözlük önermesi üzerine, özellikle ilk defa gözlük alacakları zaman uzun uzun yaptıkları, beğenilen bir gözlüğü takmak, aynaya bakmak, yanındaki arkadaşa 'yakışmış mı? nasıl oldu?' sorularını sormak, gözlüğü çıkarmak ve bu şekilde farklı gözlükler üzerinden devam ederek oluşan durum. çok fazla gözlük çeşidi ve renkleri olduğundan insanlar bu seçimi yaparken zorlanırlar.

     
  4. abrakadabra

    sihir yapan -yaptığını iddia eden- insanlar tarafından kullanılan, kökeniyle ilgili çok fazla görüş olan kelime. internetten herhangi bir ufak sihir numarası öğrenmiş çocuklar, öğrendikleri sihri gösterirken hokus pokus'la beraber bu kelimeyi de kullanırlar ve bizi eğlendirirler.

     
  5. hiçbir konuda fikir beyan etmeyen kimse

    kendi halinde yaşayan, sakin bir hayat yaşamaktan başka bir amacı olmayan, tartışmalara girmek istemeyen, çok fazla kitap okumasına rağmen yine de fikir belirtme gereği duymayan insandır. sohbet etmekten hoşlanmaz, bu nedenle konuşmalara katılmaz ve bu durumdan rahatsız olmaz.