Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

8895

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

935 entry 285 konu hiç puanı yok
23.06.2015 19:28 son işlem tarihi takip etme takip et

dertleşmek

genellikle bir kişinin 'benim derdim var' şeklinde başlaması ve diğerinin 'o da bir şey mi, sen bendeki derdi bilsen' diye konuyu ele alarak devam etmesi şeklinde gerçekleşen eylem.

23.06.2015 19:18
  1. sadece aptallar sekiz saat uyur

    bir zamanlar ilgi çekici adı nedeniyle ünlenmiş ve insanların ellerinde dolaşmaya başlamış, insanların kitabı okusalar da okumasalar da uyku hakkında sorgulamalar yapmasına neden olmuş olan erdal demirkıran kitabı.

     
    (Bkz: erdal demirkıran)
  2. eşlerin farklı odada uyuması

    genellikle çiftlerin kavga ettikleri gün birbirlerinin yüzlerine bakmak istememelerinden dolayı uyuma eylemini farklı odalarda gerçekleştirmeleridir. her evlilikte arada sırada olduğu için büyük bir sorun değildir. sürekli oluyorsa ayrılığın habercisi olabileceğinden bahsedilir.

     
  3. game over

    küçükken oynadığımız atari oyunlarında sahip olduğumuz canların bitmesi üzerinde televizyon ekranında beliren yazı. çoğunlukla 'ya hayır, tam bölümü bitirmek üzereydim' şeklindeki cümleler eşliğinde hüzünlendirirdi bizi. ve hayal kırıklığı içinde baştan başlardık oyuna.

     
  4. 20'lik diş

    her insanın hakkında bir hikayeye sahip olduğu ve hepsinin çektirme ile sonuçlandığı, ağrılarından herkesin şikayetçi olduğu, sevilmeyen ve henüz çıkmayanların dinledikleri hikayelerden ötürü korku ile beklediği, amacının ne olduğu anlaşılmayan sevimsiz diş.

     
  5. yağmurlu havada evde kalma isteği

    yağmurlu havada yapılabilecek en güzel şeyin sıcak bir içecek ile pencere kenarına oturup yağmurun yağışını izlemek ve sesini dinlemek olduğu bilindiği için insanın evden çıkmak istememesi durumudur. tabii yağmurda yürümeyi ve ıslanmayı seven insanlar da vardır, ancak genel çoğunluk yağmuru uzaktan sever ve evde oturmak en güzel seçenektir. mecbur olunmadığı sürece dışarı çıkılmamalı ve yağmurun -uzaktan- tadı çıkarılmalıdır.